Liga starších žáků

Liga starších žáků tradičně nabízí dramatické bitvy i výsledkově jasná utkání

Větší část podzimního programu má za sebou Liga starších žáků. Po odstoupení Liberce čítá letošní ročník soutěže celkem deset účastníků. První dva měsíce přinesly někdy i vlivem nemocí a karantén jak utkání s velkými výkonnostními rozdíly, tak napínavou podívanou s někdy překvapivým rozuzlením.

Na čele tabulky se zatím usadila trojice SK Kelti „A“, HBC Hostivař a SK Rebel. Tyto týmy zatím předvádějí patrně nejvyrovnanější výkony a zejména směrem dopředu své soupeře dokáží často přehrát. „Áčko“ Keltů zatím ztratilo pouze ve vzájemném utkání s Rebelem a i díky tomu okupuje první místo. Hostivař zahájila soutěž prohrou v Ústí nad Labem, následně ale v řadě utkání jasně dominovala a jediné drobné zaváhání přišlo při výhře na nájezdy na Kladně. Útočnou kvalitu dlouhodobě potvrzuje i Rebel, který ale po ztrátě na horké půdě v Chomutově podruhé prohrál v minulém kole doma s „béčkem“ Keltů a zatím tak okupuje bronzovou příčku.

Následuje tandem severočeských celků HBC Most a Elba DDM Ústí nad Labem. Ty se (trochu tradičně) vyznačují poměrně nevyrovnanými výkony, kdy dokáží výrazně potrápit či dokonce porazit favority a současně umí i inkasovat debakl. V součtu to pak zatím stačí na čtvrtou, resp. pátou pozici. Kert Park vstoupil do soutěže dvěma jasnými výhrami. Po debaklu od Hostivaře ale nastal určitý zlom a další dvě porážky, které lužinský tým odsunuly na aktuální šestou příčku.

Opačně je na tom druhý tým Keltů s rozlišovacím označením "B". Dvě jasné prohry vystřídaly dvě výhry s tím, že zejména výhra v Čimicích nad Rebelem ukázala, že s tímhle týmem bude nutné počítat i s ohledem na fakt, že zatím odehrál o dva zápasy méně než týmy „top trojky“. O dva body méně má aktuálně Kladno, které do soutěže vstoupilo dramatickým soubojem s Hostivaří, následovaly ale tři poměrně jasné prohry a záblesk výsledkového zlepšení přišel až v posledním kole s Ústím po výhře 3:2.

Chomutovští Wolves jsou tradičně nebezpečnější na domácí půdě, kde třeba porazili Rebel, na venkovních hřištích zatím bodově uspět nedokáží a i proto to na více než devátou příčku zatím nestačí. Tabulku pak uzavírá mladý tým z Nového Strašecí, který se významně opírá o hráčskou podporu ze spřáteleného Rakovníka. Přes snaživé a bojovné výkony kluci z Kocourku na své soupeře zatím nestačí a uvidíme, zdali se tento obrázek ve zbytku podzimu změní.

Každopádně ale přejeme všem zúčastněným týmům hodně zdraví a sportovního štěstí v následujících podzimních soubojích a hlavně...ať tuto část soutěže mohou nerušeně dohrát.


Tabulka Liga starších žáků - Čechy Střed + Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
15 116:47 36
2.
HBC Kladno
14 131:45 35
3.
Elba DDM Ústí nad...
14 95:35 34
4.
SK Rebel Praha
14 97:29 32
5.
HC Kert Park Praha
14 65:54 27
6.
SK Kelti 2008 A
15 107:84 15
7.
HBC Tygři Mladá...
14 52:84 12
8.
SK Kelti 2008 B
15 46:83 12
9.
Wolves Chomutov
14 58:111 12
10.
TJ KOVO Praha
15 10:205 1