Ostatní oznámení

Nejproduktivnějším hráčem Extraligy dorostu je kladenský Filip Jedelský!

Extraliga dorostu je rozdělena na dvě divize. Na západní frontě bojuje hned 7 celků z našeho regionu Čechy Střed. Na první dvou místech se drží Hostivař a Kladno. Právě za Rysy hraje Filip Jedelský, který vede kanadské statistiky s 23 body! Pomýšlí tento borec na titul? Jaké jsou jeho cíle?

Filipe, jak zatím hodnotíte probíhající sezónu? Jste spokojen s celkovým druhým místem?

Zatím celkem dobře. Všechny zápasy jsme hráli výborně, ale na Hostivaři nám chybělo trochu štěstí. Takže ano, spokojenost je, ale mohlo by to být lepší.

Zatím jste prohráli pouze s Hostivaří a to pouze o gól. Jsou tedy cíle jasné? Postoupit do play-off či finálový turnaj z 1. místa?

Tak já si myslím, že u nás na Kladně máme ty cíle nejvyšší. Chceme jednoznačně vyhrát titul. Ale musíme jít zápas od zápasu, takže samozřejmě určitě nejdříve získat první místo ve skupině, poté vyhrát finálový turnaj.

Jak zatím Vaše hra funguje? Zaměřujete se spíše na obranu či útok?

Tak jelikož hraji centra, tak se zaměřuji na obojí. Samozřejmě, každý chce dávat góly, ale bránit se také musí. Ty návraty do obrany někdy opravdu bolí, ale taková je hra centra. Myslím, že bych mohl zlepšit řešení některých situací. Vyvarovat se zbytečným přihrávkám a střelám.


Autor: Martin Halíř, Dosáhne dorost Kladna na vytoužený titul?

Hokejbal Vás očividně baví, protože jste nejproduktivnějším hráčem celé divize. Máte na kontě 9 branek a 14 asistencí. Jak si libujete ve Vašich výkonech?

Baví mě hokejbal hlavně kvůli partám, které jsou jak v dorostu, tak v juniorce super. Stále je, co zlepšovat. Hlavně v juniorce, kde mi to tam tolik zatím nepadá. V dorostu mám výborné spoluhráče, Jirku Roda s Vojtou Velou, se kterými hraji dlouho a hodně si rozumíme. Ale kanadské bodování mě ani tolik nezajímá, hlavní jsou pro mě výsledky týmu.

Jaké jsou Vaše cíle s Kladnem? Určitě patříte mezi favority celé soutěže.

Myslím, že všichni pomýšlíme na jediné, a to je titul. Čeká nás ale ještě dlouhá cesta.

Jaké jsou Vaše osobní cíle v hokejbale? Co by pro Vás bylo to největší, čeho byste v hokejbale mohl dosáhnout? Jednou se propracovat do A-týmu Kladna?

Určitě se dostat do A-týmu. Poté bych rád vyhrál titul v Extralize. Skvělé by taky bylo, si zahrát za seniorskou reprezentaci. Vyhrát mistroství světa, to už by byla jen třešnička na dortu, to už ale hodně předbíhám.