2. Liga

Jak podzimní druhou ligu v Berouně hodnotí Jiří Hrabár?

Berounští Kelti nastupovali dříve v 1. Lize, teď je můžeme sledovat v regionální 2. Lize. Za tento celek stále nastupuje Jiří Hrabár, který také hraje za Extraligové Kladno. Jak se Jiřímu Hrabárovi hraje za svůj mateřský klub a jak hodnotí jeho postavení? Co říká na těsný výsledek v Českém poháru?

Naše výsledky jsou často ovlivněny tím, v jaké sestavě se na zápas sejdeme!

Jiří, mohl byste zhodnotit uběhlou podzimní sezónu v 2. Lize. Je 5. místo pro Vás uspokojující, nebo jste pomýšleli na vyšší příčky?

Ano, s podzimní částí jsme určitě spokojení, ačkoliv jsme mohli dopadnout lépe. Naše výsledky jsou často ovlivněny tím, v jaké sestavě se na zápas sejdeme.

Vy pomáháte i extraligovému Kladnu, což je vidět i ve statistikách, kde máte okolo 21 bodů jako obránce. Je ve 2. Lize lehčí se prosadit než v Extralize?

Tak určitě se nedá říct, že bych Kladnu pomáhal. To spíš Kladno pomáhá mně v herním růstu, ale samozřejmě je znát, že herní tempo druhé ligy je o něco pomalejší než extraliga, takže je snažší se tam prosadit, a navíc nesmím zapomenout na mého nahrávače na góly Ondru Beneše, bez něj bych měl o polovinu méně bodů.

Foto: HBC Kladno. Jiří Hrabár nastupuje v Extralize za HBC Kladno.

V čem se ve 2. Lize a vyšších soutěžích zápasy liší? Kde se Vám hraje lépe?

Jak jsem psal v předešlé otázce, největší rozdíl ve druhé lize oproti vyšším soutěžím je v herním tempu a kvalitě protihráčů, jinak se druhá liga zase o moc neliší od ostatních soutěží. Lépe se mi asi hraje ve druhé lize, protože mám na všechno víc času a nikdo mě nehoní (smích), ale samozřejmě nejradši hraju extraligu.

Největší rozdíl ve druhé lize oproti vyšším soutěžím je v herním tempu a kvalitě protihráčů!

V Českém poháru jste narazili na extraligovou Hostivař, kterou vede Váš bývalý berounský trenér Martin Davídek. Měl zápas o to větší nasazení?

Tento zápas měl určitě větší nasazení než jiné. Ale osobně to nemohu úplně hodnotit, protože v Českém poháru nastupuji za Kladno.

Nakonec jste extraligovému týmu těsně podlehli. Nemrzí Vás to?

Kluky i mě to určitě moc mrzí, byl by to parádní úspěch porazit extraligový tým.

Jaké jsou cíle na jarní část? Nepomýšlíte na návrat do 1. Ligy?

Samozřejmě, cíle jsou největší, a to vyhrát 2. ligu. Další otázka asi nezáleží na mně, ale na vedení klubu, já osobně bych si 1. Ligu zahrál znovu moc rád.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0