Zprávy RSHb

Všechny soutěže tohoto ročníku jsou anulovány

S ohledem na vývoj situace pandemie koronaviru jsou všechny hokejbalové soutěže, řízené ČMSHb i RSHb Čechy Střed, anulovány a nebudou se dohrávat. Na svém jednání o tom jednomyslně rozhodlo předsednictvo Českomoravského svazu hokejbalu.

Všechny hokejbalové soutěže aktuálního ročníku, řízené ČMSHb i RSHb Čechy Střed, jsou ukončeny a nebudou se dohrávat!

Všechny výsledky tohoto soutěžního ročníku všech soutěží a kategorií jsou tímto rozhodnutím anulovány. Žádný z týmů napříč soutěžemi na základě výsledků dosud odehraných utkání nepostupuje ani nesestupuje do jiné soutěže a není stanoveno konečné pořadí týmů v tabulce jednotlivých soutěží. Zařazení mužstev do soutěží pro následující soutěžní ročník provedou příslušné řídící orgány soutěží.

„Předsednictvo přijalo rozhodnutí, které po vyhlášení termínů postupného uvolňování mimořádných opatření vládou ČR asi většina našich členů očekávala. Jakákoliv jiná varianta, než anulování celého soutěžního ročníku, by nebyla správná. Rozhodnutí předcházela diskuze všech členů Předsednictva a zástupců Ligové komise. Při rozhodování jsme vzali do úvahy nemožnost předpovídat další kroky vlády ČR a neustále se zkracující dobu, jež by nám umožňovala soutěže dokončit a také měnící se hygienické a organizační nároky, které jsou za současných okolností stanoveny a je přísně kontrolováno jejich dodržování. Současná situace je mimořádná, proto jsme dospěli k závěru, že anulace soutěžního ročníku bez postupujících, sestupujících a určení pořadí je nejlepším řešením. Bylo to nejtěžší rozhodnutí, které jsme ve vedení svazu museli udělat. Věříme, že všichni hokejbalisté náš krok pochopí a budou se těšit na příští soutěžní ročník. Je nám jasné, že ne všichni budou naše rozhodnutí podporovat, ale "bezbolestné" dnes není žádné rozhodnutí," uvedl Martin Komárek, předseda Českomoravského svazu hokejbalu.

Anulování soutěží v souvislosti s případným dalším průběhem neznamená ukončení celého ročníku. Řídící orgán soutěží RSHb Čechy Střed nabídne na základě vývoje situace a aktuálního dění všem zájemcům ve všech kategoriích, jím řízených soutěží, náhradní "pohárové" soutěže, které by se mohly uskutečnit ve zkrácené formě a s dobrovolnou účastí v průběhu června, případně července. Ohledně dalšího možného postupu budou kluby včas informovány.

Řídící složky soutěží děkují za pochopení tohoto rozhodnutí a přejí všem hokejbalistům především pevné zdraví.