Ostatní oznámení

Jak si vedly středočeské týmy v Českém poháru? Rafani zaskočili extraligovou Elbu!

3. kolo Českého poháru přineslo zajímavé výsledky! Z našich středočeských celků se do dalšího kola zatím dostaly 4 týmy! Extraligové Kladno lehce přešlo přes Horní Břízu. Rafani těsně porazili Ústí nad Labem. Středočeské derby mezi Kelty a extraligovou Hostivaří vyznělo lépe pro favorita!

Pražští Rafani vyzráli na extraligového soupeře!

Rafani Praha – Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (1:0,1:1,1:1)

Branky a nahrávky: 15. Jelínek (Tóth, Marušinec), 23. Tóth (Ruda), 38. Vosmik (Ruda) – 21. Cícha (Belica, Procházka), 35. Magasanik (Červinka)

Celek Rafanů do utkání Českého poháru proti Ústí nad Labem vstoupilo pouze s 9 hráči a jedním brankářem. Favorit duelu byl jasný, ale i v nepříznivé sestavě měli Rafani v první třetině z gólového hlediska lehce navrch. Jelínek poslal Pražany do vedení. I když Elba svého soka tlačila, tak skoro vždy ztroskotala na skvělém Dvořákovi. Ve druhé části zápasu se podařilo snížit Cíchovi. Za minutu a půl si ale Rafani vzali vedení zpět, když se prosadil nejproduktivnější hráč Rafanů Tomáš Tóth. Stejný scénář se odehrál i v posledním dějství, ve kterém nejdříve snížil ústecký Magasanik. Ve 37. minutě však zaúřadoval domácí Vosmik. Těsně vedení si Rafani pohlídali a mohou se pyšnit skalpem extraligového týmu, a to dokonce v 9 lidech!

Foto: SK Kelti 2008. Výhru Rafanů řídil Tóth s Rudou.

Kelti potrápili extraligovou Hostivař, ta se však nedala!

SK Kelti 2008 – HBC Hostivař 3:4 (0:1,2:2,1:1)

Branky a nahrávky: 19. Taufer (Bureš), 26. Bureš (Taufer, Vozdecký), 38. Taufer (Beneš) – 3. Grepl (Hroch, Čejka), 19. Štěpáník, 30. Štěpáník, 32. Komanec (Štěpáník, Čejka)

Středočeské derby v Českém poháru čekalo na druholigové Kelty a extraligovou Hostivař. Ihned z úvodu zápasu šli hosté do vedení po trefe Grepla, po tomto gólu však začal být zápas vyrovnaný. Diváci si na další branky museli počkat až do druhé periody. Kelti minutu co minutu zvětšovali svůj tlak, což se jim vyplatilo v 19. minutě, když skóre duelu srovnal Taufer. Ve stejné minutě ale zaúřadoval hostivařský Štěpáník, čímž navrátil hostům vedením. Domácí tým ukazoval svoji sílu a podruhé se mu v prostřední části podařilo vyrovnat. Naneštěstí pro Kelty opět zaúřadoval svojí šikovností Radim Štěpáník, který řídil hru extraligového favorita. Hostivař navíc na začátku 3. třetiny využila přesilovku. Stav 2:4 Kelti pouze zkorigovali, ale na remízu to nestačilo.

Kladno ukázalo Horní Bříze hokejbal na nejvyšší úrovni!

SK Horní Bříza – HBC Kladno 2:10 (0:3,0:4,2:3)

Branky a nahrávky: 41. Krch (Les), 42. Krch (Šmucer) – 4. Schnaubelt, 11. Prokop, 12. Procházka (Kamenář), 20. Procházka (Prokop, Soukup), 25. Barnošák (Pražák, Soukup), 27. Soukup (Důras), 30. Patera (Kamenář, Procházka), 34. Barnošák (Pražák, Zdrůbecký), 40. Barnošák (Hrabár), 45. Procházka (Patera)

Jasná záležitost se odehrála v Horní Bříze, kam zajížděl favorit z Kladna. Ten druholigovému celku ze západu Čech nedal šanci. Po 1. třetině Rysové vedli 0:3. Ještě lépe na tom byli po prostřední periodě, kdy navýšili svůj náskok na 7 branek. V poslední části zápasu svůj dovršili Procházka s Barnošákem. Z Horní Břízy se však dokázal dvakrát prosadit Krch a tím okradl Kladno o nulu v zápase. Výsledek 2:10 však Kladno snadno posunul do 4. kola Českého poháru.

Defekt se držel proti prvoligovým Ještěrům! Na postup to ale nestačilo!

HBC Defekt Třebíz – HBC Ještěři Ústí nad Labem 5:7 (3:1,2:3,0:3)

Branky a nahrávky: 3. Novák P. (Podpěra, Pavlík), 4. Gotthard (Orviský), 13. Hulcr (Podpěra), 19. Novák J. (Pavlík, Korbel), 21. Novák P. (Korbel) – 13. Vaněk (Kučera, Stupka), 16. Jejkal (Stupka), 22. Haas (Vaněk, Kučera), 29. Stupka (Vaněk, Haas), 39. Stupka (Haas, Vaněk), 45. Vaněk (Kučera, Vitko), 45. Haas (Schwarzjirg)

Přestřelka v Českém poháru čekala na druholigový Defekt Třebíz. Ten na svém hřišti vyzval Ještěry z Ústí nad Labem. První perioda patřila domácímu celku, který po 4 minutách vedl 2:0. Zápas se pro Defekt vyvíjel dobře, protože po první třetině měl náskok dvou branek, ale poté přišel velký zkrat. Druhá třetina byla velmi hektická. Nejdříve se hostům z 1. Ligy podařilo snížit na 3:2. Na to Defekt zareagoval dvěma rychlými góly, což znamenalo skóre 5:2! Domácí hokejbalisté si však poté nepohlídali extraligového Stupku a Vaňka, kteří řídili obrat zápasu. Trio Vaněk – Stupka – Haas třikrát za sebou využili přesilové hry. Poslední z nich byla využita v čase 38:48, kdy už na tabuli svítil stav 5:5. Defekt držel vyrovnaný stav, avšak dostal dva góly v poslední minutě zápasu, čehož prvoligoví borci skvěle využili.

Foto: SK Kelti 2008. Lukáš Lhota zaznamenal proti Svítkovu 4 branky!

Bratři Lhotovi řídili výhru nad prvoligovým Svítkovem!

HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Tygři Mladá Boleslav 5:6 (1:2,0:2,4:2)

Branky a nahrávky: 12. Král, 32. Malý (Kábrt), 33. Jugra (Jankura), 38. Kábrt (Malý), 45. Král – 4. Lhota T. (Lhota L.), 13. Lhota L., 22. Lhota L. (Lhota T.), 24. Lhota L., 33. Malina (Míšek), 44. Lhota L.

Velmi povedené utkání odehráli Tygři z Mladé Boleslavi, kteří zavzpomínali na účasti v 1. Lize, když nastoupili proti pardubickému Svítkovu. Nejdůležitějšími postavami zápasu byli Tomáš a Lukáš Lhotovi. Toto bratrské duo zařídilo vesměs všechny góly Středočechů. Po 1. části duelu Tygři vedli po zásluze těchto dvou 1:2. Ve druhé periodě Lukáš Lhota zpečetil svůj hattrick a také poslal Tygry do vedení 1:4. Mladá Boleslav si ale vybrala deficit v poslední patnáctiminutovce, kdy si nechala vstřelit 4 branky! To naštěstí vyžehlil Marcel Malina a Lukáš Lhota, který ve 44. minutě přidal šestý uklidňující gól, na který Svítkov již nezareagoval.

Kert Park a KOVO své zápasy neodehrály!

SK Suchdol nad Lužnicí – HC Kert Park Praha (řeší LK)

Ježci Heřmanův Městec – TJ KOVO Praha (řeší LK)

Dva zápasy středočeských klubů se neodehrály. Tyto dva duely jsou zatím z neznámých důvodů odloženy a jsou v řešení ligové komise.