2. Liga

Rafani v podzimní 2. Lize dominovali! Red Wings naopak bez bodu!

Podzimní část 2. Ligy je minulostí. Téměř všechny týmy odehrály 10 duelů, ze kterých mohly získat 30 bodů. Jak vypadá tabulka po podzimních zápasech a kdo bude z jakého místa nastupovat na jaře? Kdo je favoritem na titul a kdo zažívá bídnou sezónu? Kdo si brousí zuby na titul?

Rafanům, Tygrům a Defektu se na podzim dařilo!

První Rafani vstoupili do soutěže s jasným cílem, a to vyhrát 2. Ligu. V soutěži našli pouze jednoho přemožitele a to až v nájezdech. Se svým skóre 93:27 vévodí všem statistikám! Z 10 duelů ztratili pouze dva body a náskok na druhou Mladou Boleslav mají 5 bodů! Tygři na podzim také předváděli dobrý hokejbal, dokonce se dlouhou dobu drželi na první příčce tabulky. Jako jediný tým také dokázali porazit Rafany. Kdo bude bojovat o konečný titul? Třetí umístěný Defekt Třebíz z 10 duelů posbíral 20 bodů, čímž ztrácí 3 na Tygry. I toto mužstvo umí překvapit a v play-off se bude rvát o to nejlepší umístění!

Foto: HBC Tygři Mladá Boleslav. Tygři jako jediní dokázali porazit Rafany! Hrdlořezy na tom jsou bledě.

Střed tabulky je hustě osídlen 5 celky!

Na 4. – 8. místě se nachází 5 klubů, které jsou na tom bodově velmi podobně. Nejlépe na tom je však rezerva KOVA, které zdatně uniklo Keltům! Kelti naopak mají zápas k dobru a na jaře budou moci Pražany předskočit. Kelti předváděli dobré výkony a určitě patří do vyšších pater tabulky, protože dostali pouze 28 branek, což je o 1 méně než Rafani. Se stejným bodovým přídělem se na 6. a 7. pozici umístili celky Kladna B a Hostivaře B. Hokejbalisté těchto souborů nenašli takovou herní pohodu, aby výkony byly stálé. Jak Kladno, tak Hostivař spíše prohrávaly, ale to se může změnit. Na posledním místě, které zaručuje play-off, je Rakovník. Ten má k dobru dva zápasy, jimiž může dohnat KOVO. Jak s odloženými zápasy Raci naloží?

Foto: SK Kelti 2008. V jakém světle se na jaře ukáží berounští Kelti?

Předposlední Ďáblové si vypracovali náskok na poslední Hrdlořezy!

Na chvostu tabulky ční HC Red Wings Hrdlořezy, jimž se absolutně nedaří. Červená Křídla z 9 klání nedokázala vyhrát ani jeden duel! Hrdlořezy inkasovaly 70 branek, což je příliš mnoho a řadí je to na úplné dno. Ještě více branek inkasovali pražští Ďáblové. Celkem si jich do své klece nechali nasázet 102, ale to nic nemění na faktu, že předposlední tým tabulky získal z podzimu 6 bodů.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ KOVO Praha B
15 65:52 27
2.
Rafani Praha
13 82:33 25
3.
HBC Rakovník
14 72:52 25
4.
HBC Kladno B
14 67:66 24
5.
HBC Hostivař B
13 66:50 23
6.
HBC Defekt Třebíz
13 54:73 15
7.
HC Red Wings...
14 21:101 5