Ostatní oznámení

Středočeské týmy z Extraligy a 1. Ligy se po jaře nemusí stydět! Jak na tom jsou?

Z našeho regionu ve vyšších soutěžích válčí celkem 4 celky. Tři z nich jsou z Extraligy – HC Kert Park Praha, HBC Kladno a HBC Hostivař. Jedním z nich je Nové Strašecí, které se vrátilo do 1. Ligy. Jak se jednotlivým týmům vede v jejich soutěžích a jaké je jejich postavení?

Foto: HBC Hostivař. Dostane se Hostivař do play-off Extraligy?

Kert Park se v Extralize drápe nahoru! Hostivař bude na jaře bojovat o postup!

Úřadující mistři Extraligy nezačali sezónu nejlépe, když se pohybovali uprostřed tabulky. Neočekávaně padli s Letohradem a Dobřany. Poté však trenér Kuna naladil svůj tým na správnou notu, což zafungovalo. Pražané z Lužin opět začali vyhrávat a to je dostalo na druhé místo podzimní tabulky, kde mají 28 bodů. Kert Park má navíc zápas k dobru. Vynese to tomuto týmu první místo v jarní části?

Také pražská Hostivař se v Extralize snaží válčit, co jenom to jde. Hostivařští zatím okupují 9. místo. Na jaře tak budou určitě budou bojovat o postup do osmičky pro vyřazovací boje. Mladé naděje Hostivaře netrápí produktivita, ale obrana, ve které jsou nejhorší v celé lize. Zatím inkasovali 70 branek, což je velmi vysoké číslo. Pohlídají si střelce soupeřů a postoupí do play-off?

Foto: HBC Kladno. Kladno bude stíhat Kert Park, který bude chtít v play-off sesadit z trůnu.

Kladno se drží špičky! Nové Strašecí v 1. Lize nedělá ostudu!

Extraligové Kladno začalo podzimní část této extraligové sezóny skvěle. Dlouhou dobu se Rysové drželi na první příčce, poté však přišel výpadek, který Kladno stál sešup na 4. pozici s 26 body. Kladno ztrácí na prvního pouze 4 body a stále patří k favoritům na titul. Tento celek se může pyšnit nejlepší obranou v soutěži, která inkasovala nejméně gólů ze všech týmů a to 24 branek. Udrží si tým trenéra Kadlece dobrou defenzivu i na jaře?

Dalším Extraligovým zástupcem je pražské KOVO, které má na kontě pouze 5 bodů. S příchodem Karla Manharta na lavičku tohoto týmu se nic moc velké nezměnilo. KOVO se dále trápí a hledá cestu, jak by se mohlo udržet v nejvyšší soutěži. Má tento celek šanci se dostat na vyšší příčky?


Navrátilec do 1. Ligy z Nového Strašecí si nevede vůbec špatně, i když je po 11 zápasech až na předposledním místě. Hráči ze středu Čech posbírali celkem 12 bodů a na jaře se určitě budou prát o postup do play-off. Problém tohoto týmu jsou nevyrovnané výkony v jednotlivých třetinách a stále výkony. Nové Strašecí vždy do zápasu vstoupí vlažně a většinou prohrává 1. třetiny, ale na druhé straně mu vychází druhé periody, jenž umí precizně. Skóre hráčů ze Strašecí je 43:60. Jak vyladí formu na jaro?