Ostatní oznámení

Juniory Kladna táhne Michael Drechsler! Co je cílem tohoto juniora?

V Extralize juniorů se Kladno drží mezi 4 nejlepšími týmy v lize! Ztrácí bod body na třetí Prachatice. Jak se na podzim hrálo tahounovi týmu Michaelovi Drechslerovi? Jaká bude jeho zimní příprava? Nechtěl by se v budoucnu podívat do A-týmu? Co budou muset Rysové zlepšit, aby se dostali do play-off?

Zápasy jsme si několikrát zbytečně zkomplikovali

Michaeli, v Extralize juniorů jste odehráli 13 zápasů, ale vyhrát jste jich dokázali v základní hrací době pouze 6. Je to důvod, proč jste teď na 4. místě tabulky?

Ano, ztratili jsem několik důležitých bodů, které nás mohli dostat v tabulce výše. Byly to nepříjemné porážky, kdy jsme většinou podali dobrý výkon, ale bez úspěchu vstřelit i dobré góly. Zápasy jsme si také několikrát zbytečně zkomplikovali, ať už na začátku nebo na konci. Myslím, že v tom velkou roli hrála psychika, takže na té musíme jako tým zapracovat.

Určitě jste počítali, že se budete pohybovat výše. Není tomu tak? Kde se stala chyba? A co budete muset zlepšit, abyste se dostali na jaře do play-off?

Počítali jsme s pozicí okolo 2.-3. místa, nakonec jsme čtvrtí. Řekl bych, že naše pozice není přímo špatná, ještě s ohledem na to, že jsme odehráli o zápas méně než ostatní. Stěžejní bude možná dohrávka zápasu s Prachaticemi a dobrý vstup do jara. Věřím, že díky zimní přípravě budeme opět skvěle fyzicky připravení. Nicméně musíme zapracovat na herním projevu, souhře, klidu a komunikaci, protože to nás často stojí cenná vítězství.

Patříte mezi tahouny týmu, máte nejvíce kanadských bodů. Jak si budete tuto formu udržovat přes zimní přestávku?

Forma je v velké části i o štěstí a to není snadné si udržet. Nicméně budu se snažit udržet si stejnou mentalitu jako doposud. Samozřejmě co se týče fyzické přípravy, ta bude jistě jako obvykle kvalitní a myslím, že všichni budeme na začátku jarní části zase o chlup silnější. To, ruku v ruce se správným mentálním nastavením a motivací, považuji za ten správný recept pro udržení formy a neplatí to jen pro mě, ale pro celý náš tým.

Co se týče fyzické přípravy, ta bude jistě jako obvykle kvalitní

Foto: DDM Elba Ústí nad Labem. Vybojují si kladenští junioři play-off?

Jak vidíte Vaši hokejbalovou budoucnost? Budete se snažit dostat do reprezentace, nebo si zajistit místo v A-týmu Kladna?

Teď před maturitou je myšlení na budoucnost podstatná část mého života, a proto jsem rád, že mohu jít na hokejbal a na chvíli si odpočinout. Mým hlavním cílem v hokejbalu je teď tato sezóna. Budu hrát a trénovat na maximum, tak jako do teď a uvidím jaké příležitosti kde dostanu. Takže svoji budoucnost v hokejbalu vidím tak, že budu hrát dokud budu moct, a jak nejlépe budu moct. O tom kde dostanu příležitost ať rozhodnou moje výkony.

Jaké jsou cíle letošní sezóny? Určitě tento ročník dohrát, ale na jaké umístění si brousíte zuby?

Nejnižším cílem je samozřejmě play-off a nejvyšším zase titul. Kde bude nakonec naše místo už záleží na nás a na tom, co předvedeme na hřišti. Nicméně Kladno je jeden z nejlepších klubů v republice, takže naše ambice jsou ty nejvyšší.

Jak hodně je soutěž vyrovnaná? Jak náročné podle Vás budou play-off?

Ta naše západní skupina je velmi kvalitní. Je tu 5 týmů, které se těsně přetahují o 4 místa pro postup, takže konkurence je úžasná. Co se týče play-off, já osobně s tímto formátem zkušenost nemám. Kvůli covidu jsme přišli o předchozí dva závěry sezón, takže letošní účast bude pro většinu týmu premiéra. Myslím si, že oproti turnajovým verzím, kdy stačí špatný los, ve kterém jeden tým hraje zápas brzy ráno a hned krátce potom další s týmem, který se oproti nim stihl alespoň nasnídat, bude tohle play-off komfortnější. Navíc budeme hrát na vlastním hřišti, respektive u soupeře a ne v hokejových halách. Navíc bude mezi zápasy pauza, kdy bude možnost si odpočinout a potrénovat. Play-off bude velmi kvalitní a těším se na něj.