Regionální ligy

Jaké je to hrát oblastní ligu na Kladensku? Jak si hokejbal užívá tahoun Notoru Kladno, Milan Pospíšil?

Oproti Extralize se také v Čr hrají různé oblastní ligy. Jedna z nich je Kladenská. V Kladenské lize nejvíce vyčnívá Milan Pospíšil, jenž obléká dres HBC Notoru Kladno. Tento hráč získal za 10 zápasů 32 bodů. Jak ho baví hrát hokejbal? Jaké je to hrát oblastní ligu? Nechtěl by zkusit soutěže výše?


Člověk si jde s kamarády zahrát se vším všudy na 3 hodiny za víkend

Milane, podle záznamů celou svou kariéru hrajete spíše oblastní ligu. Párkrát jste zkusil i druhou ligu. Jaké to je hrát tuto soutěž, kterou máte prakticky za barákem?

Ano, většinu doby co hraji hokejbal mezi dospělými, jsem odehrál ve zdejší lize a párkrát nakoukl do druhé ligy. Určitě je to především pohodlné. Člověk si jde s kamarády zahrát se vším všudy na 3 hodiny za víkend a netráví ho někde na cestách.

Jaké výhody má hrát tuto soutěž například oproti Extralize? Určitě to bude v cestování, že? V čem dalším jsou benefity?

Časová vytíženost je samozřejmě obrovský rozdíl, ale nevím, zda se dá jednoznačně říct, že je to benefit. To záleží na úhlu pohledu a kolik tomu sportu, kdo chce obětovat. Já obdivuji extraligové hráče, kteří ve svém volném čase 3x týdně trénují, pak mohou být celý víkend pryč a zadarmo podávají výkony, jaké podávají, to je obdivuhodné. Benefitem naší ligy je podle mě hlavně to, že většina má uvolněnější atmosféru. Velká část hráčů, kteří proti sobě nastupují, se znají dlouho i z osobních životů a jsou to kamarádi. To ale nevylučuje rivalitu. No a po zápase se může jít v klidu na pivo, přeci jen Notor Kladno je Notor Kladno.

Je vidět, že se Vašemu týmu daří. Jste druzí a Vy osobně máte na svém kontě 32 bodů. Kde jste našel takovou formu?

Máme super partu, a navíc složenou ze zkušených hráčů, ale to mají i ostatní týmy. My jsme rádi, že se zatím daří, i když by to mohlo být samozřejmě lepší, nějaké ty zbytečně ztracené body tam byly, ale zase tak velkou hlavu si s tím neděláme. Co se týče mých výkonů, tak jsem sám překvapen, vždycky se k tomu nějak přimotám. Ale hlavně je to skvělá práce spoluhráčů, když si promítnu, kolik jsou schopni mi připravit šancí, tak jsem vlastně celkem kopyto. Navíc 14 bodů se povedlo v jednom zápase, což bylo vlastně celé takové šílené.

Foto: HBC Notoru Kladno se v tomto ročníku vede dobře! Zatím přezimuje na 2. místě!

Dneska už mám jiné priority než hokejbal

Výkonnostně byste měl i na vyšší soutěže. Nepřemýšlel jste, že byste někdy chtěl zkusit například 1. Ligu? Nebo dokonce Extraligu?

Na vyšší ligy bych asi nejdřív musel výrazně zhubnout, ale dneska už mám jiné priority než hokejbal. A ve věku, kdy jsem mohl mít prioritu hokejbal, tak jsem šel studovat vysokou školu do Ústí nad Labem a na víkendy jezdil domů a v tomto režimu to nešlo. Nutno ale dodat, že mě to nemrzí. Rád si občas zahraji druhou ligu a jsem spokojen s tím, jak to je. A jestli se do budoucna něco naskytne, což pochybuji, tak se uvidí.

Určitě si na Kladensku nechodíte jen tak zahrát, ale také chcete vyhrát. Brousíte si zuby na titul v tomto ročníku Kladenské ligy?

Jen tak si to odplácat určitě nechodíme. Všichni jsme soutěživí a žereme to. Každý rok máme ten nejvyšší cíl, tudíž to samozřejmě i letos chceme vyhrát (ještě se nám to nepovedlo). Ale bude to těžké, zejména v čele tabulky je velká konkurence a týmy mají hráče, kteří v hokejbale něco opravdu dokázali, které máme i ve svých řadách a to je skvělá zkušenost. Jen škoda, že počet týmů rok od roku klesá. Každopádně „Nic než Notor!“

Probíhá na této úrovni hokejbalu také nějaké zimní příprava? Jak se těšíte na jaro?

Zimní příprava je dost úsměvné téma, vlastně asi stejně jako ta letní. (smích) No řekněme, že když se někdo připravuje, tak spíš individuálně, ale občas někoho napadne něco uspořádat a chodí se něco dělat. Ale dnes to dopadá spíše tak, že se na jaře sejdeme na modré a vykuleně lapáme po dechu. Psychická a taktická příprava to je něco jiného, ale k tomu poslouží většinou nějaké hospodské zařízení.

Foto: HBC Notor Kladno. Vyhraje tým Notoru oblastní kladenskou ligu v této sezóně?

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
16 142:40 40
2.
SHM Goblins Praha
15 101:54 37
3.
Rafani Praha B
15 91:60 31
4.
HBK Bohemia Benders...
15 76:47 29
5.
SHM HBC Medvědi
15 69:50 25
6.
SHM HbC Fénix Praha
15 57:44 24
7.
Mighty Bucks Praha
15 47:87 18
8.
SK Rebel Praha
16 76:90 17
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
16 48:101 4