Liga starších žáků

Jak se v letošní sezóně hraje Filipu Hradilovi? Čeho by chtěl se staršími žáky dosáhnout?

HBC Hostivař má velmi rozšířenou mládežnickou základnu, která jde příkladem všem. Za kategorii starších žáků Hostivaře hraje Filip Hradil. Jak se tento hráč dostal k hokejbalu a jak si užívá letošní sezónu? Jaká bude jeho zimní příprava a kam by se chtěl jednou s hokejbalem dostat?

Začátek sezóny pro nás nebyl moc dobrý

Filipe, jak sis užil podzimní část sezóny? S hostivařskými staršími žáky se Vám docela dařilo. Jste zatím třetí, co na to říkáš?

Začátek sezóny pro nás nebyl moc dobrý. Prohráli jsme přípravné zápasy i první ligový. Vše jsme hodili za hlavu a další zápasy jsme už zvládli. Bohužel jsme jich místo devíti stačili odehrát jen šest. Pokud zvládneme i dohrávky, určitě se můžeme posunout v tabulce ještě výš.

Jaké jsou Vaše cíle s Vaším týmem? Čeho by si chtěl letos dosáhnout a jak se ti zatím hrálo?

Samozřejmě skončit v tabulce co nejlépe. Určitě se chceme dostat na finálový turnaj, pokud nějaký bude. Ale nějaké přesné cíle neřešíme. Jdeme zápas od zápasu a na konci sezóny se uvidí.

Teď je zimní přestávka, jak se připravuješ na jarní část? Jak vypadají Vaše tréninky na Hostivaři?

Mezi svátky jsem si byl na hřišti dvakrát zatrénovat a 3.1. nám začala zimní příprava. Naše tréninky jsou hodně pestré a díky trenérovi skvěle dopředu připravené. Vždy dopředu víme, čemu se budeme v následujícím tréninku věnovat. Většina tréninku probíhá na hřišti a jen minimum v tělocvičně.

Foto: Filip Hradil se k hokejbalu dostal přes školní projekt!

Dostali jsme do ruky leták a odpoledne už jsem byl na tréninku

Jak se vůbec k hokejbalu dostal a proč sis vybral právě Hostivař? Baví tě to tam?

Když jsem nastupoval do 1. třídy, tak zrovna probíhala u nás na škole náborová akce. Dostali jsme do ruky leták a odpoledne už jsem byl na tréninku. Hostivař jsem si vybral, protože ji mám nejblíž. A teď vím, že to bylo skvělé rozhodnutí. Myslím, že v žádném jiném týmu lepší podmínky nejsou.

Co by si chtěl jednou v hokejbale dokázat? Dostat se do reprezentace? Přeci jenom u Vás máte mnoho talentovaných hráčů. Máš v některém vzor?

Letos už jsem si jeden cíl splnil. Vyhráli jsme s výběrem Prahy turnaj krajů ve Svítkově. Teď bych se chtěl dostat do konečné nominace U14, ale to je ještě hodně daleko. Pokud se mi to podaří tak budu hodně šťastný. V Hostivaři je víc skvělých hráčů, takže mezi nimi určitě nějaký vzory mám.

Ty jsi zatím největší tahoun svého týmu, protože máš o polovinu více bodů než ostatní. Jak se ti to povedlo?

Mám dost asistencí, to znamená že máme v týmu dobré střelce. Dal jsem i nějaké góly, ale těch mohlo být určitě víc. Využívání šanci je věc, kterou bych chtěl na jaře zlepšit.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Střed + Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
17 134:50 42
2.
Elba DDM Ústí nad...
17 123:41 41
3.
SK Rebel Praha
16 110:31 38
4.
HBC Kladno
15 136:49 37
5.
HC Kert Park Praha
17 69:81 28
6.
HBC Tygři Mladá...
17 64:93 18
7.
SK Kelti 2008 A
16 108:92 15
8.
SK Kelti 2008 B
16 48:84 14
9.
Wolves Chomutov
16 59:119 12
10.
TJ KOVO Praha
17 11:222 1