Ostatní oznámení

Zápasy bez zkušených hráčů mužstvo velmi posílilo, ohlíží se za podzimem trenér David Kuna

HC Kert Park Praha v novém ročníku nezačal nejlépe, nakonec však úřadující mistr přezimuje na celkovém 2. místě! Jak je s výkony, výsledky a tabulkovým postavením spokojen lodivod Pražanů David Kuna? Jaké jsou plány Kert Parku na jaro? A jak přijde Pražanům vhod zimní přestávka?

Do mužstva jsme zapracovali další nové hráče

Trenére, jak jste spokojen s podzimním umístěním? Nepočítal jste s větším bodovým přídělem po podzimní části?

Já myslím, že vzhledem k tomu, kdy jsme končili loňskou sezónu, jak krátkou přípravu jsme měli a také v jakém psychickém a zdravotním rozpoložení jsme vstupovali do té letošní sezony, tak jsme spokojeni nadmíru. Samozřejmě jsou utkání, ze kterých nám body chybí a určitě jsme je ztratit neměli, ale stejně tak jsou zápasy, ze kterých jsme nakonec body získali až v samotném závěru, takže za celý tým a klub panuje spokojenost.

Úvod sezóny se vám nevyvedl, ale i díky zkušenostem jste se dokázali vyšplhat opět na špičku tabulky. Dodalo to kabině potřebné sebevědomí?

Rozhodně a jsme rádi, že jsme do mužstva zapracovali další nové hráče a taky naše juniory a že jsme byli i schopni zvládnout zápasy bez zkušených hráčů, to mužstvo velmi posílilo.


David Kuna disponuje nesmírně zkušeným a silným kádrem. Na začátku sezóny musel ale sázet na nové mladé tváře i z řad juniorky. Autor fotky: Josef Česák st.

Není jednoduché se ihned motivovat do další sezóny a skoro nemít pauzu

Jak bude u Vašeho týmu vypadat zimní příprava? Kolikrát se budete scházet a na co se budete zaměřovat?

Budeme mít tři společné tréninky týdně a pochopitelně očekávám, že hráči se budou připravovat k tomu i individuálně, na což jsou zvyklí. Budeme se samozřejmě v první fázi zaměřovat na objem spojený s dlouhodobou vytrvalostí, ale rozhodně přitom nechceme opomenout sílu jako klíčovou složku a také věci spojené s rovnováhou a kompenzační cvičení. Plánujeme k tomu určitě dvě přípravná utkání a klukům tam do toho vstoupí reprezentační soustředění jak seniorské reprezentace, tak i U20.

Jak si užíváte zimní pauzu? Je pro Vás dobré si dát od hokejbalu pauzu? Jak jste si užil vánoční svátky?

Myslím si, že pro nás všechny je to volno opravdu zasloužené. Minulou sezónu jsme dohrávali přes léto a hodně z nás přišlo o část dovolené, ale to vítězství za to stálo. Spousta kluků teď i potřebovala doléčit dlouhodobější zranění, kterých nebylo vůbec málo, ale taky dobít psychicky baterky a mít zase zpátky chuť na tréninky a taky hlad po úspěchu. Ono to není jen tak, když to čtyřikrát vyhrajete, ihned se motivovat do další sezóny a vlastně skoro nemít pauzu.

Co se týče vánočních svátků, tak jsem si je snad letos užil relativně klidně a asi jako každý s rodinou, přáteli, pohádkami a dobrým jídlem, trošku ale i sportovně. Musím říct, že to strašně uteklo.

David Kuna tvoří s Milanem Jelenem (vlevo) a Tomášem Dohnalem (vpravo) nejúspěšnější trenérské trio posledních více než 4 let! Budou se takhle v letošním roce opět radovat z extraligového titulu? Autor fotky: Roman Mareš.

Na první místo po základní části se neupínáme

Na čem budete chtít s týmem zapracovat? Co budete muset zlepšit, abyste do play off postoupili klasicky z 1. místa?

My se rozhodně neupínáme na první místo po základní části, samozřejmě pokud by se to podařilo, nebudeme se zlobit, ale to není priorita. Budeme se připravovat postupně, nechceme zanedbat vůbec nic a klíčové bude mužstvo připravit a naladit tak, aby naše forma gradovala v play off, tam se rozhodne.

Jarní cíle jsou z Vašeho pohledu asi jasné, že? Míříte za další obhajobou?

Máme pokoru a musíme ji mít před každým soupeřem, ale rozhodně chceme dojít co nejdál a být úspěšní, takže nebudu říkat, že se nepokusíme vyhrát i popáté, ale všichni dobře víme, co je k tomu potřeba a že bez toho, aniž bychom tomu něco všichni obětovali, nemáme šanci.