Vyšší ligy

Víme, že loňské vypadnutí v předkole pro nás bylo velké zklamání, nezastírá David Lachman z KOVA

Další sezóna přinesla KOVU určitě velkou vzpruhu. Pomalý rozjezd ale hokejbalisté z Palmovky přetavili na 23 bodů. Porazili Vlčí smečku, Kometu, Ježky a další. Nejvíce je vidět David Lachman, který byl na podzim u mnoha branek Pražanů. Co tento borec velí KOVU do jarní části?

Na příčku a vstřelené góly si nestěžujeme

Davide, s čím jste šli do sezóny 2023/24 po loňském vypadnutí v předkole? Stále máte cíl navrátit se do Extraligy?

Víme, že loňské vypadnutí v předkole bylo pro nás velké zklamání, ale museli jsme to rychle hodit za hlavu a do nové sezóny jít s tím, že chceme určitě znovu postoupit do vyřazovacích bojů a nejlépe se dostat do první šestky a vyhnout se tak předkolu, což se nám zatím daří. A na otázku, jestli se chceme vrátit do Extraligy, tak myslím, že určitě by bylo super být znovu v nejvyšší soutěži, ale nyní se soustředíme hlavně na to, abychom došli v play off co nejdál, nejlépe až do finále, které je určitě v našich silách.

Vy jste měli takový pomalý rozjezd, který ale skončil velkou parádou. Bodovali jste proti silným celkům jako je Kometa, Vlčí smečka či Ježci z Heřmanova Městce. Čím jste tyto celky přehráli? Je to kompaktnost mužstva?

Tak určitě, hned první zápas byl myslím vyrovnaný, ale v závěru jsme dostali smolný gól a náš tým na body nedosáhl. A potom na výjezdu na Moravu, kde jsme sice v Malenovicích vyhráli, ale druhý den v Brně, kde náš výkon nebyl nejlepší a po smolných brankách, únavě z předešlého zápasu a také asi i s přispěním těžké noci, kterou jsme měli kvůli nepříliš kvalitnímu ubytování, jsme opět prohráli . Ale myslím, že nás to nakoplo a náš tým další zápasy i proti silnějším soupeřům zvládal odehrát mnohem lépe, a to hlavně díky týmovosti, bojovnosti, produktivitě a také skvělým výkonům gólmanů

Jste spokojení s podzimní bilancí? Čtvrté místo, 23 bodů a skóre 49:40.

Určitě ano, i když jsme mohli v některých zápasech získat nějaké body navíc například proti Keltům, kde jsme zbytečně nechali dotáhnout utkání až do nájezdů, nebo v Blatné, kde jsme nabídli soupeři lacině několik branek hlavně z přesilovek a body tak nezískali. Nicméně na příčku a vstřelené góly si nestěžujeme, ale musíme zapracovat trochu na obrané části hry, kde máme v kolonce obdržených branek trochu větší číslo, než bychom si přáli.

Je to hezké být nejproduktivnějším hráčem týmu, ale jako za tahouna bych se neoznačoval

Jak se budete připravovat přes zimu na jarní část 1. Ligy? Určitě jste si potvrdili, že patříte do play off.

Tak teď si všichni chceme odpočinout přes svátky a nabrat trochu síly, ale od 10. ledna 2024 už začínáme zimní přípravu na běžeckém oválu, kde někteří z nás potřebují nabrat fyzičku. (smích) A taky se dvakrát týdně budeme scházet v posilovně. A když přípravu potom zužitkujeme i na hřišti, tak doufám, že udržíme kvalitu stejnou jako na podzim, ne-li lepší, a postoupíme do play off.

Vy jste nejproduktivnějším hráčem KOVA. Zařídil jste 10 branek, a to 4 jste dal a na 6 nahrál. Máte rád roli tahouna?

Je to hezké být nejproduktivnějším hráčem týmu, ale jako za tahouna bych se neoznačoval a ani sem jím nikdy nebyl. Myslím, že máme jiné hráče, kteří vedou tým, i když ne bodově, ale svojí kvalitou a zkušenostmi.