Vyšší ligy

Talentovaný útočník extraligového Kert Parku Tomáš Lhota vidí sezónu i přes další ztrátu nadále optimisticky

V pouhých 19 letech nastupuje Tomáš Lhota v základní sestavě mistrovského Kert Parku a doufá, že se si stabilní pozici v týmu udrží i do budoucna. Nezanedbává ani mateřský klub z Mladé Boleslavi, který nově nastupuje v rámci 1. ligy.

Herní vytížení je zatím velké

Po dalším extraligovém triumfu z loňska jste s Kert Parkem nevkročili do nového ročníku úplně vyrovnanými výkony, přesto se nacházíte na druhém místě tabulky. Jak jste sám s úvodem sezóny spokojen?

Hlavně nějaké první dva, tři zápasy to bylo dost nevyrovnané, ale řekl bych, že se to postupně zlepšuje, a už by to mělo jít jenom nahoru. Druhé místo zatím o ničem moc nevypovídá, na tabulku se dá koukat až po víc kolech, kdy všichni odehrají větší počet zápasů.

Právě poslední duel doma s Pardubicemi vás připravil o další 2 body. Co bylo kamenem úrazu?

Pardubice přijeli klasicky v nabité sestavě, takže bylo jasné, že to bude dobrý zápas. Kámen úrazu byl z největší části naše neproměňování šancí a dobře chytající gólman hostí.

Ačkoliv je v Kert Parku veliká konkurence, nastupujete už v 19 letech pravidelně, a dokonce aktivně přispíváte kanadskými body. Jak jste s herním vytížením v pražském klubu spokojen?

Herní vytížení je zatím velké, takže se snažím, aby to tak zůstalo co nejdéle. Že tam padne ještě nějaký ten bodík navíc, je už jenom bonus.

Tomáš Lhota v mladoboleslavském dresu. Zdroj fotky. HBC Tygři Mladá Boleslav.

Osobní ambice je asi jenom jedna, a to udržet se co nejdéle v základu

Zároveň s mistrovským Kertem stále působíte v Mladé Boleslavi, nově hrající 1. ligu. Jaké pocity máte z postupu do druhé nejvyšší soutěže, a jak časově zvládáte skloubit působení v obou klubech?

Pocity mám samozřejmě jenom dobré, mluvili jsme o postupu dlouho, a tak jsem rád, že jsme si to sportovní cestou uhráli. Časově se to zvládá naštěstí v pohodě, protože hrací dny jsou neděle, a tak se mi to s ničím nekříží.

S Boleslaví máte za sebou v nové sezóně teprve jedno utkání. Dokázal byste přesto říct, jak vidíte šance tygrů na nějaký úspěch v této nové výzvě?

Těžko říct, zatím jsme toho fakt moc neodehráli, takže ani nevíme, jak na tom jsme. Do play off postupuje hodně týmů, takže základ je dostat se tam a pak už se uvidí, jakou budeme mít fazónu.

To u Kert Parku jsou týmové cíle jasné, ale jaké máte osobní ambice? Sledujete individuální statistiky v soutěžích, kde působíte? Jak vidíte Vaší reprezentační budoucnost?

Osobní ambice je asi jenom jedna, a to udržet se co nejdéle v základu. Týmové jsou asi jasné. Statistiky jsem už dlouho nesledoval, ty stejně zajímají jenom pokladníka. S reprezentací je to asi jasný, chtěl bych se dostat na dvacítky do Liberce, což mám prakticky za barákem, tak by bylo super si tam zahrát.