Regionální ligy

Rafani vládnou Pražské hokejbalové lize

Máme za sebou první čtyři hrací víkendy Pražské hokejbalové ligy (článek vznikal před tímto víkendem). Daří se ve společné tabulce všem týmům podle předpokladů?

Béčko Rafanů patří tradičně k nejlepším týmům Pražské ligy a svoji sílu potvrdilo hned v úvodu sezóny, kdy jasně porazilo Benders a v dalších zápasech bohatých na góly si pak poradilo s Mighty Bucks i Gobliny. Zápas proti Horním Počaplům byl odložen, přesto mají stoprocentní Rafani na kontě již 9 bodů a skóre 20:12, což jim pro tuto chvíli stačí na první místo v tabulce. S Rafany se znovu musí počítat na špici tabulky, když patří k favoritům soutěže. Jádro mužstva kolem Miroslava Koudelky výborně doplňují kanonýři z áčka Tomáš Tóth a Michal Vosmik a také zástupci mladší generace Robin Vondráček a Matěj Drobník.

Mezi favority se letos řadí také Goblins a SPC. Goblini budou znovu těžkým soupeřem pro každý tým Pražské ligy. Po pěti kolech s osmi body na kontě a jedinou porážkou v základní hrací době zatím okupují druhou příčku, přitom tři utkání odchytal velezkušený obránce Martin Zeman. Krávy již sice mají nejlepší léta za sebou, stále se ale s nimi musí počítat, a to na těch nejvyšších příčkách. Nad Gobliny a Mighty Bucks sice vyhráli jen těsným rozdílem a s Fénixem pak překvapivě padli, ale proti béčku Aviru si s chutí zastříleli a získali do tabulky již osm bodů a lze předpokládat, že jeden z nejzkušenějších celků pražské soutěže se bude v horní části tabulky pohybovat po celou sezónu.

Fénix se podle vlastních slov pro tento ročník pasoval na umístění mezi sedmou a jedenáctou pozicí tabulky Pražské ligy a rovnou vyhlásil boj o play-off (postupuje prvních osm celků). Úvodní fotbalová výhra 1:0 v prodloužení nad béčkem Aviru Fénixu přinesla první důležité body. Stejně tak se ale B tým Aviru po úvodní prohře s Fénixem podařilo vynulovat i Medvědům, od kterých se dá očekávat podobné umístění i ambice jako má pro tento ročník Fénix. Vzájemné střetnutí obou celků skončilo 4:3 ve prospěch Fénixu, který tak udělal první dva kroky k vytouženému play-off a třešničkou na dortu pak byla výhra nad SPC ve třetím utkání, se kterou počítal skutečně jen málokdo.

Avir vstoupil do sezóny ve stylu "nebe a dudy". Áčko zapsalo na soupisku velmi zajímavé posily ze severních Čech a podle předpokladů patří k nejlepším celkům, když jediného přemožitele zatím našlo v Goblinech. Béčko naopak ve čtyřech zápasech vstřelilo jen čtyři góly a míček lovilo ze sítě třiadvacetkrát a společně s Horními Počaply (zatím odehráno pouze jedno utkání se skóre 0:12) platí za otloukánky soutěže.

Lonští finalisté B skupiny Mighty Bucks a Ďáblové mají zatím shodně po třech bodech. Bucks ze vzájemného utkání, kdy Ďábly rozstříleli 10:2, Ďáblové zase z vysoké výhry 7:2 nad Avirem. Tým Vojty Kavalíra zatím stačil přidat již jen prohru 1:4 s Gobliny a v dalším zápase ho čeká Fénix, proti kterému se mu tradičně daří. Mighty Bucks prošli po loňském triumfu obměnou kádru a v nové sestavě zaznamenali kromě vysoké výhry nad Ďábly tři těsné prohry proti favoritům soutěže. O gól padli s SPC i áčkem Aviru, z přestřelky s Rafany si nakonec po prohře 5:7 také neodnesli ani bod, ale dá se čekat, že jejich konto bude postupně narůstat i díky gólům nejproduktivnějšího hráče soutěže Dana Terče.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
2 15:5 6
2.
Rafani Rebel Praha B
2 14:8 6
3.
SHM HK Avir Praha B
3 11:10 6
4.
SHM HBC Medvědi
2 7:3 5
5.
SHM HbC Fénix Praha
2 7:5 3
6.
SHM Goblins Praha
2 4:4 3
7.
Rafani Rebel Praha C
3 3:7 1
8.
Mighty Bucks Praha
1 6:10 0
9.
HBC Horní Počaply
1 3:7 0
10.
HBK Bohemia Benders...
2 5:16 0