Regionální ligy

Mezigenerační provázání v B-týmu funguje moc dobře, pochvaluje si Petr Urban

Redakce SK Kelti 2008 přinesla velmi zajímavý rozhovor s Petrem Urbanem o jejich B-týmu. Najdete ho v nezměné verzi na našem webu.

Mašiny jsou kluci, kteří by určitě měli hrát jinou soutěž, než je ta naše

Za Kelty nastupuješ od roku 2014. Jak se podle tebe tým a celá soutěž za těch 10 let vyvinuly?

No, tak předně se mi ani nechce věřit, že už je to 10 let… ale je to tak. O to víc mě těší, že takové to „jádro Béčka“ je víceméně pořád stejné, ač týmem prošel nespočet hráčů, a že pořád ještě hrajeme. Největší změnou je asi to, že se působiště soutěže přesunulo z „asfaltu na Sítný“, na zimák, a vše se hraje na plastu, což kvitujou jak hokejky, tak hlavně kolena.

Liga pro letošní sezonu přivítala nový tým, Mašiny Kladno, které ji od začátku vévodí. Jak jejich příchod vnímáš? Myslíš, že je ve vašich silách je v jarní odvetě porazit?

Mašiny jsou kluci, kteří by určitě měli hrát jinou soutěž, než je ta naše, ale když je to baví…. Porazit se dá každý, a to není žádné klišé, spoustu takových zápasů jsme zažili. Pokud se do odvety sejdeme v podobném složení jako při posledním duelu, je všechno otevřené.

Váš tým je charakteristický svým složením. Velezkušené hráče, kteří často působí i jako trenéři, doplňují mladí hráči z dorostu a juniorky. Nemá právě toto spojení - tedy hráčů a jejich svěřenců - vliv na chod týmu?

My máme obrovské štěstí, že jsme mezi sebou vždycky měli nějaké mladé kluky. A je super, že jich je čím dál víc a mají chuť si s námi zahrát. Je to naše obrovská výhoda oproti ostatním týmům. Ti kluci už jsou dneska na takové úrovni, že nám spoustu zápasů táhnou a je super vedle nich „mládnout“. Myslím, že se to krásně provazuje, atmosféra na hřišti i v kabině je fajn, a to mezigenerační provázání funguje moc dobře.

Mezi dorostenci často za Béčko nastupuje i tvůj syn Jakub. Jaké to je zahrát si po jeho boku? Zvládl podle tebe přechod do dospělého hokejbalu?

Určitě jsem moc rád, že jsem si s ním mohl zahrát, je to super pocit. Přechod do „opravdového“ dospělého hokejbalu ho ještě čeká někde jinde, ale tenhle mezistupeň si myslím, že zvládl dobře.

Dalším specifikem, je fakt, že nemáte trenéra. Myslíš, že by se vám v některých chvílích hodil, anebo vám ta jakási svoboda vyhovuje?

Trenér se vždycky hodí, ale poradíme si i bez něj. Před zápasem si řekneme, co chceme hrát, a když jde do tuhého, tak máme Baliho, Jirku nebo Romana Nováka, kteří k tomu vždycky něco řeknou.

Na podzim se vám dařilo, celkově jste se umístili na 2. místě za vedoucími Mašinami. Jaké máte ambice pro jarní sezónu?

Užít si každý zápas a co nejvíc se jich pokusit vyhrát. Vybudovat si co nejlepší pozici pro play-off a následně dojít co nejdál.

V posledních letech se spekuluje o účasti B-týmu ve vyšší soutěži, jmenovitě ve 2. lize. Vidíš tento směr v blízké budoucnosti jako reálný?

Myslím si, že to je směr, kterým se bude „Béčko“ dál ubírat. Je to otázka ještě několika sezón, až dorostou další ročníky a přetlak v případně extraligovém „Áčku“ bude generovat hráče pro vyšší soutěž, než je Kladenka. Ale to si troufnu říct, že to už se úplně nebude týkat „zakládajících“ členů B-týmu.

Zdroj článku: SK Kelti 2008.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM Goblins Praha
18 125:69 43
2.
SHM HK Avir Praha A
18 150:50 41
3.
Rafani Praha B
16 93:65 31
4.
HBK Bohemia Benders...
16 80:57 29
5.
SHM HBC Medvědi
16 77:56 28
6.
SHM HbC Fénix Praha
16 61:47 26
7.
Mighty Bucks Praha
16 52:89 21
8.
SK Rebel Praha
17 82:95 20
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
17 51:109 4