Vyšší ligy

Aktuální rozpoložení mistrovského Kert Parku je na dobré cestě k dalším úspěchům, myslí si Vojtěch Jágr. Superpohár je toho důkazem

Vojtěch Jágr věří, že Kert Park má i letos na nejvyšší příčky, ačkoli ví, že konkurenceschopných týmů je aktuálně hned několik. Po dominantním ovládnutí Superpoháru je na řadě útok na první příčku v lize. Pomůže mladý útočník Pražanům k další obhajobě?

Myslím si, že jsme předvedli 100% výkon

Stal jste se čerstvým vítězem československého Superpoháru, a dokonce jste si připsal i jednu z branek. Jak hodnotíte tento úspěch Kert Parku?

Samozřejmě je to další cenný úspěch jak pro mě, tak i pro Kert. Ale já měl bohužel za zápas jenom pár spálených šancí, jinak ten gól dával Petr Danko.

Výsledek 8:0 působí na takový zápas až překvapivě. Jednalo se skutečně o takovou dominanci? Co bylo příčinou vysokého vítězství, a jak hodnotíte předvedenou hru obou mužstev?

Myslím si, že jsme předvedli 100% výkon a to, že výsledek byl 8:0, byla jenom odměna.

Mimo zmiňované vítězství v Superpoháru podává Kert Park konzistentnější výkony i v lize. Panuje v kabině nyní ideální atmosféra, a pokud ano, vydrží?

V kabině máme atmosféru vždy dobrou a myslím si, že vydrží až dokonce sezóny.

Vojtěch Jágr skvěle funguje v lajně s Petrem Dankem. Jak se jim bude dařit v listopadu? Autor fotky: Michal Pěch.

Zatím to máme dobře rozjeté

Nebýt jednoho odloženého utkání, mohl se váš tým již slunit na vrcholu tabulky. Věříte, že se během nejbližších zápasů vrátíte na první místo, a následně ho i udržíte do konce základní části?

Zatím to máme dobře rozjeté, a byla by škoda se nedostat zpátky na první místo a udržet si ho dokonce.

Ambice máte jistě i letos titulové, každopádně průběžné výsledky Extraligy ukazují hned několik překvapivých konkurentů? Troufnete si odhadnout, kdo by mohl nejvážněji ohrožovat vaši obhajobu? Udrží si aktuální formu nováček ze Svítkova, nebo naopak formu najde tradiční sok z Kladna?

Extraliga je tenhle rok nesmírně vyrovnaná a nedokážu říct, kdo by nás mohl nejvíce ohrozit, protože těch týmů je tady opravdu několik.

V dresu několikanásobného mistra dostáváte dostatečný prostor a bodově se vám též daří, ale nepřemýšlel jste, že byste zkusil střídavý start například v 1. lize tak jako někteří vaši spoluhráči?

Přemýšlel, a dokonce mám zařízený střídavý start do 1. ligy, ale ještě jsem buď neměl čas nebo jsem se nevešel do sestavy.