Vyšší ligy

KOVO je po sestupu do 1. Ligy jako na houpačce! Čemu to přisuzuje Ondřej Fluxa?

TJ KOVO Praha po sestupu z nejvyšší hokejbalové soutěže střídá dobré výkony s těmi špatnými. Po podzimní části se Pražané usadili na čtvrtou pozici. Jak ji hodnotí Ondřej Fluxa, který je velmi vidět? A jak si zavzpomínal na Extraligu v Českém poháru proti Pardubicím?

Zároveň míváme docela dost omluvenek z řad našeho jádra týmu

Ondřeji, KOVO vedené trenérem Manhartem na podzim zažívalo v 1. Lize nevyrovnané výkony. Z čeho pramenily?

Je to složením našeho kádru. Spousta kluků je u nás na hostování a primárně hrají extraligu, takže se to logicky někdy nepotká a nehrají za nás všichni. Na druhou stranu, když jsme se sešli v plné sestavě, byli jsme schopni porážet kohokoliv.

Po 10 zápasech jste na 4. místě s 16 body. Určitě jste pomýšleli na lepší postavení. Jaké jsou Vaše aktuální cíle pro jarní část?

Bohužel jsme ztratili některé body úplně zbytečně, ale s tím se už nedá nic dělat. Musíme dál vyhrávat, jelikož cílem je zajistit si co nejlepší umístění do play off.

Před sezónou to vypadalo, že KOVO bude šlapat jako namazaný stroj. Poskládali jste silný tým, ale ten fungoval z části. Jak to vidíte Vy?

Opět záleželo na tom, v jaké sestavě jsme se sešli na zápas. Kluci z extraligy nám velice pomáhají, bez nich bychom nebyli ani na 4. místě. Zároveň míváme docela dost omluvenek z řad našeho jádra týmu, což samozřejmě souvisí se stabilitou výsledků.

Naladí se KOVO na jarní část? A co Ondřej Fluxa? Autor fotky: Jana Nekolová.

Moje forma v této sezoně není ideální

Ale Vy jako mladý hráč jste byl paradoxně velmi vytěžován. Jste rád za Váš prostor?

Zezačátku jsem dostával paradoxně více prostoru v Extralize než v 1. Lize. Moje forma v této sezoně není ideální, což si plně uvědomuji. Záleží na trenérech, jak k tomu přistoupí. Postupem času jsem ale dostával více prostoru, možná také díky změně v trenérské dvojici. Každého prostoru, který dostanu, si velice vážím, přeci jen mi je 18 let, takže kdyby trenéři chtěli, mohl bych hrát jen juniorku a do seniorských soutěží bych se třeba nemusel vůbec podívat.

V Českém poháru vám stopku vystavily HBC Pardubice. Jak jste zavzpomínali na extraligovou příslušnost? Nemrzela vás prohra?

Myslím, že jsme na to ani nijak nevzpomínali. Ta poslední extraligová sezona byla hrozná. Každopádně prohra nás mrzela, jelikož jsme rozhodně nebyli outsiderem utkání. Zápas na svou stranu nakonec strhly Pardubice, ale to je život.

Jak se budete připravovat během zimy na jarní část soutěže?

V lednu nám začne tradiční příprava v podobě 3 tréninků týdně. Tréninky ještě nejsou přesně naplánované, ale vzhledem k tomu, že příprava probíhá vždy skoro stejně, očekávám běhání venku na ovále a posilování v tělocvičně. Já osobně ještě chodím k mému kondičnímu trenérovi ráno před školou.