Přebor mladších žáků

Doufám, že budeme v zimě i dost na hřišti, říká mladší žák Dan Zimarev

Dvanáctiletý Dan Zimarev se zabydlel v hokejbalovém dresu Hostivaře teprve v loňském roce, už nyní ale patří k oporám týmu mladších žáků a jak sám uvádí, jeho motivací je i účast na krajském turnaji výběrů do 13 let. HBC Hostivař mladého hokejbalistu vyzpodívala!

Více se mi líbí hrát v útoku

Dane, do hokejbalu si spolu s bráchou přešel z místního fotbalového klubu teprve nedávno, už dnes ale patříš k oporám mladších žáků. Jak na své začátky s hokejbalem vzpomínáš?

Vzpomínám na svoje začátky s hokejbalem tak, že jsme spolu s bráchou hráli inline hokej vedle baráku a Ondra (Ondřej Novák - pozn. autora), který bydlí ve stejné ulici, nás pozval zkusit si zahrát rovnou na hokejbalové hřiště. Mě se to moc zalíbilo a řekl jsem si, že skončím s fotbalem a začnu hrát hokejbal.

Nechybí ti někdy fotbal? Čím tě hokejbal v Hostivaři tak zaujal?

Fotbal mi asi chybí jen trošku. Ale mě se víc líbí hrát s hokejkou a to, jak probíhají tréninky v HBC Hostivař.

V dresu mladších žáků už patříš mezi opory, nastupuješ zatím převážně v obraně. Co by si řekl, že je tvými největšími přednostmi a na čem by si rád nejvíce zapracoval?

Více se mi líbí hrát v útoku, ale v obraně se cítím taky dobře. Zapracoval bych nejvíc na střelbě, hlavně golfácích a také na stickhandlingu.

V podzimní části se Vám dařilo nad očekávání a v regionální soutěži jste vlastně ani jednou neprohráli. Čemu to přisuzuješ?

Hráli jsme více týmově, měli jsme větší kontrolu nad míčkem a tím pádem jsme většinu zápasu zvládli.

Možnost bojovat o nominaci ve výběru U13 je pro mne velmi důležitá

Nyní je na řadě zimní příprava, která patří k téměř každému kolektivnímu sportu. Co od ní očekáváš?

Doufám, že budeme přes zimu i dost na hřišti a zlepšíme se v celkové hře, abychom uspěli na dalším kvalifikačním turnaji.

Na jaře budeš mít poprvé možnost bojovat i o nominaci do výběru Prahy U13, který se v červnu zúčastní krajského turnaje. Už si uvažoval nad tím, čeho by si chtěl v hokejbalu dosáhnout? Je pro tebe účast v krajské reprezentaci motivací?

Možnost bojovat o nominaci ve výběru U13 je pro mne velmi důležitá! V budoucnu bych chtěl taky bojovat o dres statní reprezentace.

Zdroj článku: HBC Hostivař.