Přebor mladších žáků

Po sedmi letech u dívek se na ten mužský testosteron opravdu těším, netají Iva Sevaldová

Tým mladších žáků se po roční pauze vrací ke starému formátu, kdy Kelty budou reprezentovat hned dva celky! Letos však nebudou rozděleny ročníkově, nýbrž na dva vyrovnané týmy. Změn dostála i pozice hlavního trenéra, kterou bude nově zastávat Iva Sevaldová. Tu vyzpovídala redakce Keltů.

Do nadcházející sezony vstupuješ jako hlavní trenérka kategorie mladších žáků. Jak se na tuto výzvu, vést kromě týmu dívek i chlapecké týmy, těšíš?

Změna je život a po sedmi letech působení v dívčích kategoriích se na ten mužský testosteron opravdu těším.

Po stříbrné sezoně, které předcházela ta zlatá, se vysoká očekávání přesunou na hráče ročníku 2011 a 2012. Jak je podle tebe reálné tyto výsledky zopakovat i letos?

Všechno je reálné, stačí chtít, ale zůstávám však stát pevně nohama na zemi. V první řadě bych chtěla zmínit, že žádná vysoká očekávání se na hráče nekladou. Skládáme dvě nová družstva, která bychom rádi pravidelně doplňovali hráči (týká se i dívek) z mladších kategorií. Možná se to někomu nebude líbit, ale než houpající se medaile na krku mě mnohem víc potěší, když se nám podaří každého hráče individuálně posunout výkonnostně výš. Aby si to ale někdo špatně nepřebral, pro postup na finálový turnaj uděláme maximum!

Po přesunu čeká na hráče z přípravky hokejbal na celé hřiště, na který nemusí být každý zvyklý. Budete se chtít na tento problém zaměřit při prvních trénincích?

Osobně v tom problém nevidím, většina hráčů již nějaké zkušenosti s hrou na velké hřiště má a zbytek se s tím jednoduše popere. První tréninky se budeme zaměřovat na důležitější věci než je přechod z malého hřiště na velké.

K dispozici bude naopak mnoho zkušenějších dívek, které po dvou sezonách nebudou mít vlastní dívčí tým. Co se od nich, po boku mladších spoluhráčů, bude očekávat?

Vzpomínám si na začátky, kdy se na Fretky koukalo tak trošku „skrz prsty“. Dlouhodobá a vytrvalá práce nám ale nakonec přinesla kýžené ovoce. Holky udělaly ohromný progres a věřím, že budou patřit mezi hlavní tahounky týmu.

Kelti se 3. září vydají na první turnaj, kterým je hostivařský Fair Cup. S jakým cílem na turnaj pojedete?

Naše cíle jsou samozřejmě ty nejvyšší! Tým jsme skládali stylem – kdo může běhat, ať hraje (úsměv). Možnost zúčastnit se turnaje dostali všichni hráči, kteří do této věkové kategorie spadají. Za mě je to skvělá příležitost, jak je vidět před začátkem sezóny společně v akci.

Realizační tým mladších žáků čeká do nadcházející sezony rozsáhlá obměna. Na koho nového se můžou hráči a hráčky s tebou v čele těšit?

Jsou to opravdu věhlasná jména! Realizační tým mladších žáků rozšíří ostrostřelec Lukáš „Rybíz“ Horel a multifunkční Honza Havel. Jak již bylo řečeno, přichází velká obměna, nejen hráčská, ale i trenérská, kterou beru jako výzvu. Mým přáním je, abychom pracovali jako tým a nebylo to jen o jednom člověku. Ráda bych mladým trenérům dávala více prostoru na seberealizaci a věřím, že tuto příležitost chytnou za pačesy.

Zdroj článku: SK Kelti 2008.