Turnaje

Mladší žáci Keltů opanovali Pražský míček před Hostivaří o skóre

V sobotu 18. února 2023 se uskutečnil tradiční turnaj mladších žáků Pražský míček. Na Palmovce se sešlo celkem 6 celků, kteří mezi sebou zápolili o prvenství. Na to dosáhli berounští Kelti, kteří vyhráli díky skóre před Hostivaří. Jak probíhal tento turnaj?

Kelti turnaj ovládli se skóre 15:2

Turnaj začal v 8:00, kdy k zápasu nastoupil favorit z Hostivaře, který přejel v poměru 8:0 pražské Rebely. Kladno v úvodní duelu ztratilo body s Kelty po porážce 0:3. Na turnaji se představil i tým reprezentace juniorek do 16 let. Tento výběr na úvod porazil Piráty z Hradce Králové 2:1. HBC Kladno po úvodní prohře dokázalo najít recept na favorita z Hostivaře, který těsně padnul – 2:3. Rebelové nestačili na Piráty, přičemž Kelti vyzráli na český výběr dívek. Kladno dále bralo body proti Rebelům a Hostivař za vítězství 0:1 brala body proti české reprezentaci. Kelti mířili za zlatem po výhře nad Hradcem Králové – 1:2. HBC Kladno překvapivě dostalo kanára od české reprezentace, přičemž Kelti nadělili Rebelům 8 branek a ani jednu neinkasovali. Hostivař udržela šance na zlato výhrou proti Pirátům. Dívky následně vyhrály proti Rebelům a Kladno padlo proti Pirátům. Závěrečný duel mezi Hostivaří a Kelty vyšel lépe Pražanům, kteří zajistili první prohru Berouna. Ten padl 0:1, avšak na vítězství to Pražanům nestačilo.

"Hned v prvním zápase se nám postavil soupeř z Kladna a dovolím si říct, že jsme měli po celou dobu více ze hry. I pro to se skóre zastavilo na 3:0 pro nás. Jako další nás čekal výběr dívek U16. V tomto klání jsme byli vyrovnaným soupeřem a neponechali jsme nic náhodě. Po obědě jsme nastoupili proti hráčům z Hradce Králové, a i když soupeř na turnaj dorazil pouze s 10 hráči do pole, zápas byl ve velmi vysokém tempu. Po velmi vyrovnané hře se nám podařilo 20 vteřin před koncem zápas rozhodnout v náš prospěch. Předposlední v řadě byl soupeř z Čimic, který dorazil bez několik klíčových hráčů, což se projevilo i na skóre 8:0. Na závěr nás čekal známý soupeř z Hostivaře. Už před zápasem jsme věděli, že k získání prvního místa v turnaji nám postačí i prohra ne větší než dva góly. Tuto informaci však hráči neměli, a proto po obdržení branky někteří začali propadat panice. Utkání se nám však podařilo udržet na uzdě a už jsme neinkasovali. Bohužel, jsme ale nevstřelili ani branku. Vyhrát turnaj bez jediného prohraného zápasu by bylo sice lepší, ale vítězství je vítězství. Navíc ještě náš hráč získal individuální ocenění nejlepšího obránce turnaje," řekl k turnaji trenér Keltů Tomáš Mathauser.