Různé

Co zajímavého se během podzimní části a zimní přestávky událo v regionu?

Podzimní hokejbalová část byla v regionu Čechy Střed velmi výživná. Přes zimu byl větší klid, avšak i tak bylo o hokejbalu ve středních Čechách slyšet. V tomto článku vám přinášíme 4 zajímavé události a počiny, které stojí za zmínku!

Tomáš Tóth – vládce kanadského bodování 2. Ligy

I když na prvním místě tabulky ve 2. Lize nejsou Rafani, tak i přes to je Tomáš Tóth opět velmi vidět. Rafani přezimují na 2 místě se skóre 68:42. Jsou tedy velmi produktivní. Ztrácejí pouze bod na vedoucí Rakovník. Tomáš Tóth další sezónu ukazuje, jak moc je platným hráčem Rafanů. Za 8 druholigových zápasů na podzim dokázal tento forward nastřílet 17 branek a na 19 jich nahrát. Celkově tedy má na svém kontě 36 kanadských bodů, přičemž je také nejlepším střelcem i nahrávačem ligy! V loňské sezóně tento hráč v základní části posbíral za 17 zápasů 74 bodů za 45 branek a 29 asistencí. Podaří se pražskému hráči tyto statistiky pokořit?

V Pražské lize na vrcholu opět Avir! Kladenská liga pod dominancí Devils

Velkou podívanou nabízejí vedle 2. Ligy také regionální soutěže, a to Pražská hokejbalová liga a Kladenská liga. V první zmíněné je po 10 zápasech na čele SHM HK Avira Praha A. Na kontě má 28 bodů, náskok 4 bodů a má 1 zápas k dobru. Pražané z Aviru prohráli pouze 1 zápas. Dokráčí si pro prvenství i na jaře? Ještě lépe na tom jsou HCZB Sun Devils Kladno, kteří v Kladenské hokejbalové lize odehráli 13 zápas, přičemž ani jeden neprohráli. Na čele tabulky se hřejí s 38 body, přičemž druhý celek na ně ztrácí 8 bodů. Budou v těchto výkonech pokračovat?

Pražský míček na Palmovce byl opět vidět!

Na pražské Palmovce se jako každoročně uskutečnily turnaje Pražského míčku v několika kategoriích. Například mladší žáci nabídli velmi zajímavý a napínavý program, protože o prvenství se bojovalo až do posledního zápasu! Zlaté medaile bral Beroun! V kategorii starších žáků turnaj navštívily západočeské či jihočeské celky, které Středočechům dělaly problémy. Zlatou medaili však uzmula Hostivař, přičemž Rebelové o chlub nestačili na Plzeň v zápase o bronz. Podobně tomu bylo v dorostenecké kategorii, v níž se středočeské celky příliš neradovaly. Domácí KOVO podlehlo ve finále Suchdolu a Kert Park bral bronzové medaile. I junioři se dočkali Pražské míčku. Na něm si domácí KOVO navodilo dobrou formu, když dokázalo porazit silnou Elbu.

Nižborská liga v plném proudu! Mistrem se staly Mighty Riders Kladno

Po 10 zápasech v Nižborské hokejbalové lize se do historie této soutěže zapsali opět Riders Kladno, kteří měli jak bodový, tak gólový náskok před berounským Diablem. Kladno nastřílelo za celou soutěž 109 branek a 24 inkasovalo. S 28 body to stačilo na zlatou medaile, přičemž náskok byl 10 bodů. Druhé bylo Diablo a třetí Lemra Nižbor. Nejvíce bodů nasbíral Bohumil Gotthard z Riders Kladno (68 bodů – 44+24).