Vyšší ligy

Petr Adam se mezi Rysy uchytil! Čemu to tento borec přisuzuje?

HBC Kladno bude v jarní části Extraligy bojovat o postup do play off, protože je zatím na 7. místě tabulky. K 21 kladenským bodům napomohl také Petr Adam, který do Kladna přišel z KOVA. Tento forward je zatím nejproduktivnějším hráčem Rysů. Jak moc ho to těší?

Kladno mi z toho vycházelo jako nejrozumnější nápad

Petře, po sestupu KOVA do 1. Ligy jste našel nové extraligové působiště v Kladně. Jak jste se k Rysům vůbec dostal?

Kovo jsem opustil už minulou sezónu, přibližně v druhé polovině sezóny, kdy se naskytla nabídka dohrát sezónu za Most. Po sezóně jsem dostal nějaké nabídky a Kladno mi z toho vycházelo jako nejrozumnější nápad!

Kladno má pro Vás velkou přednost. Myslím, že jste se v něm také našel. Zatím jste nejproduktivnější hráč Rysů. Na kontě máte 5 branek a 8 asistencí. Co Vás v tomto ohledu žene dopředu? Co se změnilo? A budete nastupovat i za KOVO?

Za Kovo jsem tuto sezonu ještě nehrál, ale možná na nějaký zapas v jarní části, pokud bude čas, dorazím. Asi celkově ta změna, už jsem to potřeboval dlouhou dobu, jen jsem byl líný někam dojíždět, jelikož Palmovku mam za barákem!

Teď je potřeba udržet nasazení

Avšak týmové výkony zaostávají oproti loňským kladenským sezónám. Zatím máte 21 bodů a jste na 7. místě. Věříte, že se v jarní části zvednete?

Myslím, že jarní část sezóny bude lepší, na podzim jsme ztráceli body úplně zbytečně v dobře rozehraných zápasech. Teď je potřeba udržet nasazení celý zápas a myslím, že výsledky budou mnohem lepší!

Jak vůbec probíhá zimní příprava kladenského celku? Na co se s Rysy zaměřujete?

Zimní příprava probíhala čtyřikrát týdně. Trenéři mě oslovili, jestli bych mohl s přípravou částečně pomoc. Víceméně to bylo nastavené dvakrát týdně běhaní a dvakrát týdně síla/plyo/dynamika/kyčle. Snažil jsem se klukům ukázat, že není potřeba se na tréninku úplně odrovnat, ale být připraven a cvičit rozumně! Off season je od toho, aby si hráč odpočinul, zaměřil se na věci, které ho trápili v sezóně, a potom se může věnovat dalším rozvojům!

První jarní duel vás čeká proti mistrovi z Kert Parku. Bude to také repríza loňského finále. Věříte, že byste na tomto soupeři mohli chytit svou jarní formu?

Uvidíme, jak tento zápas dopadne! Hlavni bude udržet kázeň a nasazení!

Kdyby KOVO postoupilo zpět do Extraligy, vrátil byste se na Palmovku? Nebo byste pokračoval v Kladně?

To teď asi nedokážu odpovědět, uvidíme, jak se bude vše vyvíjet!