Vyšší ligy

Play off je stále reálný cíl, věří útočník prvoligového Nového Strašecí Vojtěch Frolík.

Nové Strašecí nezakončilo podzim v 1. lize podle představ, ale do jarních bojů se vrátilo odhodlané dostat se do vyřazovacích bojů. Na dvou jarních vítězstvích se podílel i útočník Vojtěch Frolík. Jak se s týmem připravil na jarní boje, a jaké cíle si klade pro stávající ročník?

Řekl bych, že naším hlavním problémem byla asi nekonzistentnost

Po podzimní části jste se s týmem Nového Strašecí nacházel na spodku tabulky 1. ligy. Co zapříčinilo, že se vám nepodařilo zakončit první polovinu sezóny lépe? Kde vás nejvíce tlačila bota?

Řekl bych, že naším hlavním problémem byla asi nekonzistentnost v průběhu zápasů, kdy jsme velmi dlouho se soupeřem drželi krok, i výsledkově to bylo vyrovnané, ale pak se něco zlomilo, inkasovali jsme 2-3 góly a se zápasem už se toho moc dělat nedalo. Také nám v průběhu podzimu odešlo trenérské duo, což se určitě také podepsalo na našich výkonech. Měli jsme přitom velmi nadějný start do sezóny a myslím, že i letní příprava se povedla, o to víc nás ten podzim zklamal.

Snažili jste se nějak týmově zapracovat během zimní přestávky na zlepšení? Na co se váš tým primárně soustředil? Pracoval jste během pauzy i individuální cestou?

V zimě jsme se hodně zaměřili na to, abychom byli co nejvíce na hřišti a mohli trénovat herní situace, takže jsme prakticky celý únor už byli na hřišti. Zúčastnili jsme se také dobře obsazeného turnaje v Dobřanech, který se nám povedl a mohli jsme na něčem stavět dále. Já osobně se spíš snažil znova sžít s hokejkou, protože to pro mě byl první kontakt s míčkem po zranění ze září, takže jsem toho navíc moc nestihl. Za zmínku by asi stál jen univerzitní turnaj v Pardubicích, který byl povedený.

Do jara jste vstoupili velmi úspěšně a po dvou zápasech držíte stoprocentní bilanci. Co se změnilo oproti podzimu, a v čem spočíval klíč k těmto potřebným výhrám?

Myslím, že nám konečně došlo, že pokud ještě chceme mít nějakou reálnou šanci na play off, tak musíme začít bodovat. Zejména proti Berounu, se kterým se momentálně pereme o 6. postupové místo. Taky se nám aspoň částečně podařilo omezit chyby v obraně, kvůli kterým jsme na podzim inkasovali velké množství zbytečných gólů.

Postoupí Nové Strašecí společně s Vojtěchem Frolíkem do play off 1. Ligy Zdroj fotky: HBC Nové Strašecí.

Primárním cílem bylo určitě play off

Doma jste si poradili s Berounem, ale uspěli jste i při výjezdu do Budějovic, které jsou v tabulce zatím mnohem výše. Který ze zápasů na vás zanechal hlubší dojem? Jak jste se při nich po té pauze cítil vy sám?

Větší dojem jsem měl asi ze zápasu z Berounem, který byl pro nás poznamenaný tím, že se vlastně hraje o 6 bodů, a že kdybychom si to nechali utéct, šance na play off by už byla opravdu mizivá. Také se to hrálo před domácím publikem, takže atmosféra byla skvělá. Mně se hrálo skvěle v obou zápasech, po té pauze jsem se na sezónu těšil a jsem rád, že to zatím vychází.

Nyní na vás čeká silný Suchdol. Věříte, že máte šanci navázat na předešlé úspěchy a zvítězit i potřetí v řadě? Co bude proti takovému soupeři nejdůležitější?

Na podzim jsme s nimi doma hráli velmi vyrovnaně, zápas šel až do prodloužení, takže se na to určitě pokusíme navázat. Věřím, že když budeme hrát jednoduše a se stejným nasazením, jako minulé dva zápasy, tak máme šanci udělat pěkný výsledek. Určitě bude důležité nedávat Suchdolu prostor a nedělat zbytečné chyby, jak to umíme, protože takový soupeř je dokáže využít.

Měli jste před sezónou stanovené nějaké konkrétní cíle? Proměnili se nějak po polovině sezóny? Jaké reálné cíle vám tedy pro letošní ročník zůstávají?

Primárním cílem bylo určitě play off, nemyslím si, že by se to v polovině sezóny nějak změnilo, jen nám bylo jasné, že jsme si to tím podzimem podstatně ztížili. I přesto si ale myslíme, že play off je reálný cíl, který záleží jenom na nás, protože z prvních zápasů jara vidíme, že to uhrát můžeme.