Reprezentace

Chtěli jsme zlato nejvíc ze všech! Nepochybuje brankář zlaté šestnáctky Vojtěch Soukup

Jedním ze zlatých výběrů na letošním MS juniorů v Liberci byla i reprezentace U16, jejíž oporou byl mladý gólman z Hostivaře Vojtěch Soukup. Ten se podělil o vzpomínky na životní triumf, dojmy z probíhající klubové přípravy i o své nemalé ambice směrem k následujícímu ročníku.

Nedávno jste se zúčastnil MSJ v Liberci, ze kterého jste si odvezl zlatou medaili. Dokážete stručně popsat pocity z triumfu, a co k němu vedlo?

Byl to nepopsatelný pocit, doteď jsem v té euforii a bylo to opravdu nádherné. Všechny emoce, ta radost, podpora, góly, výhry, to všechno jsou vzpomínky na celý život. A co vedlo k titulu? Řekl bych, že práce trenérů, která byla opravdu výborná. Určitě se také sešla úžasná parta, která chtěla od začátku zlato a šla si za tím. Naše parta, řekl bych, byla největším týmem na mistrovství a chtěla to zlato nejvíc. Měli jsme úžasné fanoušky, dobře nastavené hlavy a pak i úžasné výkony na hřišti. Ta obětavost od všech kluků a vzájemná podpora byla neuvěřitelná!

Kategorie U16 vyrazila na turnaj rozdělená na dvě party. Proč tomu tak bylo, a podle čeho se tato mužstva utvářela? Jak vnímáte, že jste právě vy skončil v té mistrovské polovině?

Co stálo za tím dělením nevím, a nedokážu tak odpovědět. Proč jsem skončil v mistrovské polovině, bylo pravděpodobně kvůli mé roli v týmu. Tu jsem se snažil plnit co nejlépe, a myslím si, že se mi to nakonec podařilo.

Jak vypadaly prázdniny v roli mistra světa? Probíhaly nějaké týmové oslavy? A kdy jste se vrátil zpět k tréninku? Jak vypadá Vaše příprava na novou sezónu?

Prázdniny vypadaly jako každé jiné, akorát bylo trošku víc oslav než běžně. Týmové oslavy probíhaly alespoň částečně. K tréninku jsem se vrátil nějak po dovolené, objevil jsem se i na hřišti, a pak jsem si chodil ven zakopat a udržovat se. Momentálně je hlavním bodem přípravy na novou sezónu soustředění, po kterém na sobě plánuji pracovat až do začátku oficiálních tréninků.

Reprezentace hráčů do 16 let "RED" vyhrála na MS v Liberci všechny zápasy a stala se po zásluze mistrem světa! Autor fotky: Markéta Křížová.

Chceme vybojovat titul! Uděláme pro to maximum

Aktuálně se nacházíte na klubovém soustředění HBC Hostivař. Dokážete popsat, jak to tam vypadá, jaká je náplň tréninků, a jak se nyní cítíte po fyzické stránce?

Na soustředění to vypadá moc hezky, vlastně jde po dlouhé době o nové místo. Na tréninku pracujeme převážně na přečísleních a na zápasových situacích. Cítím se zde celkově dobře.

Co očekáváte od nadcházejícího ročníku Extraligy dorostu? Proměnil se nějak kádr vašeho mužstva oproti loňsku? Jaké cíle si se spoluhráči letos kladete?

Očekávám zajímavé zápasy a dobré výkony mužstva. Co se týče kádru, ročníky 2006 odešly do starší kategorie, a místo nich přišel ročník 2008. Určitě chceme vybojovat titul a hodláme pro to udělat maximum.

Vloni jste mimo jiné nakoukl i do 2. ligy v brance rezervy Hostivaře. Jak na utkání seniorského hokejbalu vzpomínáte? Plánujete se letos zapojovat mezi muže častěji?

Jsem rád, že jsem dostal možnost dělat dvojku v mužské soutěži. Vzpomínám na to dobře, utkání bylo vyrovnané, a je vidět, že rozdíl mezi dorosteneckým a mužským hokejbalem je opravdu veliký. Když bude možnost, určitě se do tréninků nebo i zápasů s muži rád zapojím.

Vojtěch Soukup odchytal na MS jeden zápas, z pozice 3. brankáře pak přijal roli týmového motivátora. Autor fotky: Markéta Křížová.