Turnaje

Konrad Cup v Liberci? Skvělé odreagování a příprava na sezonu, hodnotí turnaj reprezentant Tomáš Lhota

Liberecké hokejbalové hřiště přivítalo na Konrad Cupu několik zajímavých jmen, včetně juniorského reprezentanta Tomáše Lhoty, který přijel v barvách Mladé Boleslavi. Jak se mu turnaj líbil a co si slibuje od nové sezony, ve které ho čeká výrazná životní změna?

Plastový povrch posunul turnaj na ještě vyšší úroveň

Tomáši, Tygři z Mladé Boleslavi jezdí na liberecký hokejbalový turnaj už několik let v řadě, jaký je důvod vaší pravidelné účasti?

My touhle akcí většinou vždycky začínáme přípravu, je to takový pohodový turnaj, kde se sejdeme podle toho, kdo zrovna může jet a užijeme si to. Je to super odreagování v krásném městě, letos navíc na hřišti přibyl plast, takže fajn příprava na sezonu.

Jak ze svého pohledu hodnotíte kvalitu turnaje?

Já si myslím, že je dost slušná. Sešli se tady dobří kluci, dost bývalých vynikajících hráčů třeba z Extraligy a jak říkám, tím plastem se to posunulo ještě na vyšší úroveň.

Celý den bylo v okolí hřiště asi 30 stupňů ve stínu, na sluníčku ještě víc, jak se Vám hrálo? Jaké jsou pro Vás ideální podmínky na hraní hokejbalu?

Strašné počasí (smích). Já nejraději hraju na jaře, když je nějakých patnáct stupňů. Tohle vedro je ubíjející.

Kdybyste měl vybrat ze svého týmu nejlepšího hráče či největšího dříče, kdo by to na Konrad Cupu byl?

Největší dříč je určitě Honza Málek, který na sobě obrovsky maká, je to jeden z našich nejlepších beků a časem má určitě potenciál se posouvat výš a výš.

A kdybyste měl naopak určit hráče, který toho na turnaji nejvíc zkazil?

Jednoznačně Marcel Malina (smích). Ten byl šílenej. Nedal ani jeden gól do prázdné branky, nelepilo mu to vůbec. Extraligu už nehraje a já se vůbec nedivím proč.

Jak vypadá Vaše příprava na sezonu?

Já jsem se většinou připravoval na Kertu, letos ta příprava zatím není skoro žádná (smích). Jen co stihnu vždycky právě s Boleslaví, ale zatím toho nebylo moc.

Tomáš Lhota je odchovancem Mladé Boleslavi. Českou republiku ale pro příští sezónu opouští a čeká ho nová velká nejen hokejbalová, ale i životní výzva! Zdroj fotky: fcb HBC Tygři Mladá Boleslav.

Letos mě čeká výrazná změna

A jaké jsou vyhlídky na novou sezonu?

Letos u mě nastane docela podstatná změna, budu se stěhovat do Švýcarska, takže mě čeká něco úplně nového.

Co od téhle destinace očekáváte? Jaký je důvod tohoto přestupu?

Upřímně od toho očekávám spíš životní posun, než hokejbalový. Uvidíme, jak se to vyvine a jak dlouho tam vůbec zůstanu.

Jaké jsou Vaše cíle v budoucnu, ať už tedy v novém švýcarském klubu, nebo případně v reprezentaci?

Tak vzhledem k tomu, že jsem vyšel z dvacítek, tak pro mě reprezentační kariéra víceméně skončila (smích). Takže v tomhle směru toho už upřímně moc neočekávám. A co se týče klubového hokejbalu, tak ve Švýcarsku vyhrát titul a doma s Boleslaví postoupit do Extraligy.