Turnaje

Bonusem turnaje je letošní účast reprezentace ČR, zve na Páňa Cup Milan Maršner

O víkendu se v Městské hokejbalové aréně v Kladně uskuteční tradiční Páňa Cup. Na mezinárodním turnaji budou před další sezónou v rámci příprav bojovat tři extraligové týmy, jeden ze Švýcarska a česká reprezentace mužů. O události se více rozpovídal hlavní organizátor Milan Maršner.

Věřím, že turnaj mimo kvalitního hokejbalu přinese dobrou diváckou kulisu

Poslední srpnový víkend se bude pořádat už šestý ročník Páňa Cupu a také letos se na něm představí kvalitní týmy. Titul bude obhajovat domácí Kladno, z Extraligy se na poháru představí také Ústí nad Labem a Hradec Králové. Ze Švýcarska přijede tým SHC La Chaux-de-Fonds a v přípravách na mistrovství světa bude pokračovat česká reprezentace mužů. Na co zve všechny hokejbalové fanoušky Milan Maršner? „Jako každý rok na kvalitní předsezónní hokejbal za účasti zahraničního týmu ze Švýcarska a samozřejmě reprezentace ČR, která představí mladý výběr doplněný o několik zkušených hráčů,“ prozrazuje hlavní organizátor.

Příznivci hokejbalu se tak mohou těšit nejen na známé hráče z českých nejvyšších soutěží, ale také na zahraničního soupeře. „Věřím, že turnaj mimo kvalitního hokejbalu přinese dobrou diváckou kulisu a příjemnou atmosféru dnes již tradičního turnaje, kdy si vzpomeneme na našeho kamaráda a spoluhráče Martina Panenku "Páňu",“ myslí Maršner na kladenského hráče, který s A-týmem vybojoval v roce 2009 titul mistra republiky. Poté bohužel vážně onemocněl a v roce 2012 ve dvaceti jedna letech zákeřné chorobě podlehl.

Turnaj je pro účastníky dobrou příležitostí k přípravě na další sezónu a ještě před soutěžními duely tak mohou vstoupit do zápasového tempa. „Jedním z cílů je kvalitní příprava a herní konfrontace extraligových týmů se zahraničními. Věřím, že kvalita bude vysoká a zároveň turnaj přinese všem mužstvům to, co od něj očekávají,“ neskrývá Maršner, že pro týmy z naší nejvyšší hokejbalové soutěže může být zpestření poměřit síly se švýcarskými hokejbalisty.