Turnaje

Vítězem šestého ročníku Páňa Cupu je česká reprezentace mužů! Domácí Kladno skončilo na druhém místě.

O víkendu se odehrál šestý ročník Páňa Cupu, který účastníkům nabídl kvalitní utkání před další sezónou. Tradiční mezinárodní turnaj ovládla česká reprezentace, která ani jednou neprohrála. Druhou pozici obsadilo Kladno, třetí se umístil tým SHC La Chaux-de-Fonds.

Česká reprezentace prošla turnajem bez prohry

Do šestého ročníku Páňa Cupu jako první vstoupily švýcarský tým SHC La Chaux-de-Fonds a Ústí nad Labem. Ústečtí se ujali vedení, ale po dobře rozehraném utkání se jim příliš nevydařila třetí třetina a těsně prohráli 2:3. V dalším souboji se radovalo Kladno, první gól domácích vsítil navrátilec Jan Pospíšil, nakonec domácí mužstvo porazilo Hradec Králové 2:1. Výhrou zahájili turnaj také čeští reprezentanti, kteří v omlazené sestavě zvítězili nad Ústím 7:1.

Nabitý program pokračoval zápasem mezi hradeckými hokejbalisty a švýcarským celkem. Utkání bylo po základní hrací době nerozhodné, vítězný gól vstřelil v prodloužení Hradec a zapsal výhru 5:4. První hrací den zakončilo Kladno s reprezentací mužů, která měla na turnaji v sestavě několik reprezentantů z juniorského mistrovství z Liberce. Úspěšnější byli hráči bojující o nominaci na seniorský šampionát do Švýcarska, radovali se z vítězství 3:1 a v sobotu zůstali jako jediní neporažení.

Také do dalšího dne vstoupili skvěle a v úvodním utkání překonali švýcarské hráče 8:2. Poté na hřiště nastoupily extraligové týmy, Ústí nad Labem poprvé na poháru vyhrálo, když Hradci vsítilo pět branek, obdrželo jen jednu. Domácí fanoušky pak potěšili také kladenští hráči, kteří se blýskli proti švýcarskému celku (7:1). Výborně odehrála poslední souboj česká reprezentace, na závěr proti Hradci Králové devětkrát rozvlnila síť a udržela čisté konto. Pohár uzavřel duel Kladna s Ústím, kde vyhráli domácí 4:1 a za reprezentací se umístili na druhé pozici.

Konečné pořadí

1. Reprezentace ČR

2. HBC Kladno

3. SHC La Chaux-de-Fonds

4. Elba DDM Ústí nad Labem

5. HBC Hradec Králové 1988