Různé

10. ročník Superpoháru hostí Považská Bystrica! Stihneme se adaptovat rychle, věří Lhota

V sobotu 28. října se odehraje desátý ročník Česko-slovenského Superpoháru. Loňský mistr CROSSDOCK Extraligy, pražský Kert Park se v něm utká s Považskou Bystricou, která v minulé sezóně ovládla nejvyšší hokejbalovou soutěž na Slovensku. Zápas bude vysílat živě slovenský klub na svém YouTube kanálu.

Je to utkání za dobře odvedenou práci v minulé sezóně

Československý Superpohár se pořádá už od roku 2012, kdy se první souboj konal ve Vlašimi. Kert Park se v sobotu této události účastní už popáté. Pražané nejprve prohráli se Skalicí 2:3 po samostatných stříleních, o rok později porazili Vrútky 9:1. Poté byli zase úspěšnější slovenští hráči, když zvítězila Skalica 3:1. Tyto mezinárodní zápasy pak ve dvou sezónách přerušila pandemie koronaviru, hrálo se až minulý rok na Lužinách, kde se Kert Part v utkání proti LG Bratislavě radoval z vysoké výhry 8:0. Nyní se bude pořádat na Slovensku. „Moc se na Superpohár těším. Je to utkání za dobře odvedenou práci v minulé sezóně,“ těší Lukáše Lhotu, který v loňské sezóně došel s týmem už k šestému titulu v řadě v naší nejvyšší hokejbalové soutěži.

V minulém roce se Lukáš Lhota podílel na úspěchu v Československém Superpoháru třemi asistencemi, jeho mladší bratr Tomáš se v zápase blýskl pěti brankami. Letos se Kert Park utká s Považskou Bystricou, úvodní buly bude vhozeno ve 13:00. Slovenský soupeř se zatím nachází na sedmém místě ve slovenské Extralize, na svém kontě má čtyři výhry a tři prohry. Kert Parku se zatím daří více, v letošní sezóně ztratil jen čtyři body. „Myslím, že nás trenér dobře připravil a stihl nakoukat utkání soupeře, takže věřím, že jejich hru máme nastudovanou,“ vypráví Lhota.

Možná je cítit větší nervozita, ale jinak je příprava dost podobná

Svěřenci trenéra Davida Kuny se na tento zápas připravovali poctivě. „Hraje se na hřišti soupeře s jejich míčky, což může být jejich výhoda. Nicméně očekávám, že se stihneme adaptovat rychle,“ věří juniorský mistr světa v kategorii U23. Lukáš Lhota také porovnává, jaké jsou rozdíly mezi přípravou na toto sváteční utkání a extraligové zápasy. „Možná je cítit větší nervozita, když se jedná o takto prestižní utkání, ale jinak je příprava dost podobná,“ prozrazuje.

Kert Pak už má s těmito mezinárodními zápasy několik zkušeností z předchozích ročníků. Lukáš Lhota věří, že s týmem navážou na minulý rok a Superpohár přivezou zpět. „Kdybych tomu nevěřil, tak bych si udělal hezký prodloužený víkend na Mácháči,“ dodává český hokejbalový reprezentant. Zajímavostí také je, že na tomto utkání premiérově zazní nová klubová hymna domácího mužstva.