Různé

Když jsme vyrovnali a přežili dlouhé oslabení, věděl jsem, že to urveme! Hodnotí Superpohár Vojtěch Jágr

Kert Park v sobotu 28. října zvítězil v Československém Superpoháru už potřetí. V Považské Bystrici se pražským hráčům podařilo otočit nepříznivé skóre a v prodloužení si došli pro další úspěch. V tomto mezinárodním utkání vedl tým jako kapitán Vojtěch Jágr, který se za celou událostí ohlíží.

Všichni byli natěšení na dobrý zápas a hlavně na cestu zpátky

Vojto, v sobotu jste už potřetí ovládli Československý Superpohár, když jste porazili Považskou Bystricu 4:3 po prodloužení. Jaká byla cesta za tímto úspěchem?

Tak na zápas jsme byli po taktické stránce dobře připraveni. Na Slovensko jsme cestovali už v pátek večer, abychom nemuseli jet v sobotu brzo ráno a nebyli unavení. A hlavně byli všichni natěšení na dobrý zápas s dobrou atmosférou a hlavně na cestu zpátky (smích).

Oproti minulému roku jste na začátku druhé třetiny už prohrávali o tři branky. Trvalo vám chvíli, než jste si zvykli na neznámé prostředí?

Spíš si myslím, že to bylo nervozitou než prostředím. Ale ta z nás po gólu na 3:1 spadla.

Poté jste se ale už prosazovali jen vy, vítězný gól jste vsítili ke konci prodloužení. Jak se za celým obratem ohlížíte?

Tak naštěstí nás gól na 3:1 zpátky nakopl a dostali jsme se zpět do zápasu. Když jsme vyrovnali na 3:3 a přežili 5minutové oslabení, tak jsem věděl, že to urveme a vyhrajeme.

Atmosféra byla při celém zápase úplně skvělá

Ve svátečním utkání jste vedl tým jako kapitán. Bylo nějak na týmu znát, že jde o jiný souboj než o extraligové zápasy?

Samozřejmě tam byla větší motivace než na ligový zápas. Je to přece jenom zápas za odměnu za minulou sezónu a ještě je to mezinárodní utkání, takže ta motivace byla větší.

Domácí tým na začátku utkání premiérově představil novou klubovou hymnu, pak po celou dobu zápasu bylo slyšet hlasité fandění fanoušků. Jak byste přiblížil atmosféru?

Atmosféra byla při celém zápase úplně skvělá. Musím říct, že by mi nevadilo mít na každý zápas takovou atmosféru. A musím poděkovat i naším fanouškům, kteří za námi dorazili až na Slovensko.

Po utkání jste měli se slovenským týmem společné posezení. Užili jste si pak tuto prestižní událost v přátelské náladě?

Tak po celou dobu tam panovala skvělá nálada a bylo o nás perfektně postaráno, takže jsme si to užili.