Různé

Kert Park vyhrál Superpohár potřetí! Pražané smazali třígólovou ztrátu a rozhodli v prodloužení

V desátém ročníku Československého Superpoháru se utkaly Považská Bystrica a Kert Park. Pražané už prohrávali o tři branky, pak se ale blýskli stíhací jízdou a ještě v základní hrací době se na soupeře dotáhli. V prodloužení pak obrat dokončil Lukáš Lhota a vystřelil Pražanům už třetí Superpohár.

HBK PROTEF Považská Bystrica vs. HC Kert Park Praha 3:4p (2:0, 1:2, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Straka (Hryzák, Bušovský), 15. Straka, 17. Balga (Piják) – 18. Vaněk (Fejfar, Zvonek), 29. Barnošák (Jágr, L. Lhota), 36. Vaněk (Zvonek, Fejfar), 29. L. Lhota (Barnošák).

Střely: 31:42, vyloučení: 4:6, přesilovky: 4:3, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 300.

Po roce se utkání Československého Superpoháru přesunulo na Slovensko, konkrétně do Považské Bystrice. Před začátkem zápasu si všichni účastníci vyslechli novou klubovou hymnu domácího týmu, přímo u hřiště ji zahrála skupina Volume. Poté ještě zazněly státní hymny České a Slovenské republiky a následně za hlasité podpory fanoušků odstartoval už desátý ročník tohoto svátečního souboje. Kert Park do něj vyběhl premiérově ve světle modrých dresech. První gól viděli diváci v závěru první třetiny, ve čtrnácté minutě otevřel skóre Andrej Straka. Stejný hráč měl poté možnost navýšit vedení svého mužstva v nařízeném trestném střílení a Návaru se mu podařilo překonat podruhé.

Také do druhé třetiny vstoupili lépe slovenští hokejbalisté a 64 vteřin po přestávce poslal Považskou Bystricu do tříbrankového náskoku Róbert Balga. O chvíli později už se ale radovali také pražští hráči. Fejfar nahrál v přesilové hře na modré čáře Radomíru Vaňkovi, který střelou bez přípravy nasměroval míček až za záda slovenského brankáře. Druhou početní výhodu Pražané nevyužili, ve dvacáté deváté minutě ale snížil na rozdíl jedné branky z těsné blízkosti Dominik Barnošák.

Na začátku druhé patnáctiminutovky mohli zase odskočit domácí, ale Kert Park oslabení zvládl, dokonce se mu v něm podařilo i ohrozit slovenskou klec. Zanedlouho už se pražští hráči prosadili. U levého kruhu našel Zvonek volného Radomíra Vaňka, který zase ranou z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V závěru základní hrací doby si hosté po skvělém dotažení zkomplikovali situaci a obdrželi pětiminutový trest. Ke konci třetí části už se ubránili a utkání pokračovalo patnáctiminutovým prodloužením.

Tam si ještě domácí tým přenesl přesilovou hru, ale vyloučení nepotrestal. Příležitost rozhodnout zápas v početní výhodě měly ještě oba celky, brankáři své týmy drželi. Vítězný gól pak vsítil necelé dvě minuty před koncem prodloužení Lukáš Lhota, který byl vyhlášený nejlepším hráčem utkání na české straně. Kert Park tak ovládl Superpohár už potřetí.