Turnaje

eXcellent League startuje! „Pro hráče je to výborná herní praxe v přípravném období,“ nepochybuje Novák

V pátek 26. ledna se rozjede zimní klubová „soutěž“ dorostu eXcellent League. Pořadatelským klubem je HBC Hostivař a Ondřej Novák. Do akce se vrhne pět kvalitních týmů. Tři z extraligové divize Východ a dva z divize Západ.

Hostivařský klub se může pyšnit dlouhodobou výbornou prací s mládeží. Důkazem toho je právě i zimní, přípravná liga nesoucí název eXcellent League. Proč tento projekt vůbec vznikl vysvětluje předseda klubu HBC Hostivař, Ondřej Novák: „Předně jde o nějakou kvalitu a zájem. Chtěli jsme letos jednoho účastníka obměnit, stáli jsme současně hodně o Pardubice. Kladno, které bylo dosud na obou ročnících soutěže, nakonec letošní účast odmítlo, doplnil nás tak tedy Kert Park Praha,“ vysvětluje.

Talentovaní dorostenci podstoupí před vrcholnou jarní částí sezóny 2023/24 sérii náročných a kvalitních zápasů, které jim pomohou maximálně se připravit na jaro. „Je to pro všechny hráče ze všech týmů výborná herní praxe v zimním, přípravném období, kdy těch utkání jinak bývá minimum. Tady jde hodně o kvalitu, vyrovnanost, tím i o nějakou prestiž,“ zdůrazňuje Ondřej Novák. „eXcellent League má být každopádně především ta nejlepší příprava na druhou část ligové sezóny,“ dodává.

V rámci zimní, přípravní ligy, uvidíme i atraktivní souboj o Prahu mezi Hostivaří a Kert Parkem. Autor fotky: Jaroslav Soukup.

Pět týmů si zahraje ve formátu každý s každým jednou. Los je určen tak, aby každý tým hrál dvakrát na domácí půdě a dvakrát na hřišti soupeře. „Hraje se každý s každým, tabulkově, podobně jako v lize. Jediný rozdíl snad je, že v případě prodloužení vyzkoušíme pětiminutové nastavení tři na tři,“ prozrazuje hlavní organizátor eXcellent League, Ondřej Novák. Účast na několika zápasech už potvrdil i trenérský zástupce národního týmu hráčů do 16 let Filip Červinka, který tak uvidí potencionální reprezentanty pro mistrovství světa v Žilině v té nejlepší konfrontaci.

Předběžný rozpis eXcellent League 2024:

(první tým je vždy domácí)