2. Liga

Kelti na čele 2. Ligy

Nejvyšší regionální soutěž pokračovala o víkendu zápasy již čtvrtého hracího kola. Jakkoliv je tabulka zatím vlivem odložených utkání neúplná, na čele se zabydleli Kelti pronásledovaní silným tandemem Rafani - Nové Strašecí.

A právě zápas Bubáků s kladenskou rezervou přinesl patrně největší překvapení víkendu. Program ovšem otevřel duel v Mladé Boleslavi, kam zavítalo béčko Hostivaře. Tygři po předchozí domácí porážce od Keltů podruhé na vlastním hřišti nezaváhali a výhrou 4:2 potvrdili roli favorita. Hostivař B tak i přes sympatický výkon zůstává již třetí zápas bez bodu.

V neděli pak byli k vidění tři zápasy, z toho dva na Kladně u zimního stadionu. V prvním nedělním utkání rezerva Rysů vyzvala Nové Strašecí a v napínavém zápase se jí podařilo využít domácího prostředí a nebývale početné sestavy k plnému bodovému zisku. Kladnu se podařilo jít v úvodní třetině do vedení již ve druhé minutě a do konce třetiny přidalo ještě jednu branku. Nové Strašecí sice ve druhé třetině zabralo a třemi brankami otočilo vývoj utkání, ale poslední třetina opět patřila Kladnu, které v posledních sedmi minutách strhlo vítězství na svou stranu. Rozhodující branku vstřelil v přesilovce jediný dvougólový střelec duelu Tomáš Král.

Naopak Defekt Třebíz svou domácí tvrz již podruhé neuhájil a po triumfu Rafanů v poměru 6:3 se cenné tři body stěhovaly do Prahy. Hosté se tak v tabulce posunuli na druhé místo na úkor Nového Strašecí. Poslední nedělní zápas 2. Ligy se odehrál v Berouně, kam zavítalo Kovo B. Domácí celek před příjemnou diváckou kulisou přehrál soupeře jednoznačně 7:0 a udržel tak dosavadní neporazitelnost.

V následujícím týdnu, který orámují celkem tři utkání hraná tuto a příští středu, vstoupí do děje všechny týmy 2. Ligy. O tom, jak dalších sedm duelů zamíchá pomyslnými kartami, se dočtete opět na našem webu.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
3.
HBC Hostivař B
16 84:65 30
4.
HBC Rakovník
17 86:66 28
5.
HBC Kladno B
17 73:78 24
6.
HBC Defekt Třebíz
17 86:89 21
7.
HC Red Wings...
17 27:136 8