Regionální ligy

Oblastní liga letos kompletně na plastu

Úvodní kola má za sebou také Oblastní Liga Kladno. Na začátek soutěže se na Kladně (v Berouně, Novém Strašecí a Rakovníku) těšil po nedohrané jarní části minulého ročníku snad každý hráč.

Poprvé v historii oblastní soutěže jsou všechna utkání plánována na plastovém povrchu, což zejména u starších ročníků vzbudilo trochu rozpaky, nicméně hře a zdraví hráčů to jistě prospěje. Dalšími novinkami jsou pak soutěžní utkání hraná ve všední dny (zatím pravidelně ve čtvrtek večer) a také elektronický zápis o utkání, díky kterému budou statistiky na webu takřka okamžitě po ukončení zápasu.

Je odehráno prvních pět kol a nouze není jak o překvapivé výsledky s mnoha brankami, tak o vyrovnané urputné boje rozhodnuté až v prodloužení. Na čele se i přes úvodní prohru v Berouně v prodloužení poprvé objevili Beer Stars a pomohl jim k tomu fakt, že bez ztráty bodu už v lize po pátém kole není ani jeden tým. Rozhodlo o tom utkání mezi Falconem a Sun Devils, které zvládli lépe Falconi a po vítězství 3:0 se při rovnosti bodů o jednu branku ve skóre posunuli na průběžnou druhou příčku. O bod zpět za třetími Sun Devils je na čtvrtém místě béčko Keltů, které po kanonádě v Novém Strašecí (17:5) zvládlo i domácí duel s Cvrčovicemi (4:1). S tříbodovým mankem následuje Notor, který je v čele pětičlenné skupiny pronásledovatelů, které dělí pouze dva body. Zatímco Notor a Černá Hvězda jistě mířili výš, Černíkovice, Cvrčovice a Narko potvrzují, že se na tuto sezónu lépe připravili a posíleni o některé nové tváře (třeba ze zaniknuvšího týmu Psů) budou usilovat o lepší umístění než bylo v minulých sezonách obvyklé.

Tříbodoví Moribundus, Sparta a Delta měli pomalejší rozjezd a teprve další kola ukáží, zda-li na vině byl spíše těžší los nebo reálná sportovní forma těchto týmů. Tabulku alespoň prozatím uzavírá rezerva Nového Strašecí, která bez podpory hráčů A týmu čeká na bodové zisky zatím marně. Doufejme, že dnešní doba plná vládních restrikcí nepřeruší soutěže natrvalo, a že řídící orgán soutěže najde způsob, jak sezónu dokončit i za cenu netradičních termínů nebo prodloužení samotné sezóny.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
18 150:50 41
2.
SHM Goblins Praha
16 107:62 37
3.
Rafani Praha B
16 93:65 31
4.
HBK Bohemia Benders...
15 76:47 29
5.
SHM HBC Medvědi
16 77:56 28
6.
SHM HbC Fénix Praha
16 61:47 26
7.
Mighty Bucks Praha
16 52:89 21
8.
SK Rebel Praha
17 82:95 20
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
16 48:101 4