Přebor přípravek

Přípravka zápolila tradičně na třech hřištích

Dříve než vstoupila v platnost aktuální vládní omezení, stihla odehrát další díl svých turnajových klání i přípravka. V sobotu 3. října proběhly turnaje na třech místech - v Berouně, Praze - Čimicích a Ústí nad Labem.

V Berouně domácí Kelti nasadili dva týmy, jeden chlapecký a jeden dívčí reprezentující Fretky. Dále přijeli svádět boje soupeři z Kladna také se dvěma týmy a jedna družina Kert Parku.

V Čimicích se s domácími Rebely, kteří postavili dva týmy, přijela poměřit dvě družstva Hostivaře a další skupinka Keltů. Na hřišti v Ústí nad Labem se pak utkal tým domácích se soupeři z Chomutova, Mostu, Liberce a Mladé Boleslavi.

Počasí vyšlo naprosto ideálně a všichni si užili spoustu hezkého hokejbalu na všech hřištích. Chuť a dravost nováčků ve spojení s kluky, kteří mají víceleté hokejbalové zkušenosti, utvářela zajímavý mix, který bavil diváky. Týmy se zkušenějšími borci měly více ze hry, nicméně to nic neubralo na atraktivnosti a dostatek prostoru dostávali i méně zkušení hráči či nováčci.

Dalším pozitivem a stále častějším jevem těchto turnajů je postupné zapojování hráčů kategorie starší žáci a dorost, kteří se svých úkolů na postu trenérských asistentů, časoměřičů či rozhodčích zhostili na výbornou. V neposlední řadě patří díky i rodičům a fanouškům, kteří disciplinovaně povzbuzovali své hráče z míst k tomu určených.

Doufejme, že bude ještě na podzim možné na tato podařená klání navázat na dalších hřištích, na která se ještě v této sezoně nedostalo.