2. Liga

Nejproduktivnější hráč 2. ligy Jan Pospíšil je jedním z tahounů rakovnického celku v nové sezóně. Titul však není primární ambicí

Po nepřesvědčivém výkonu v loňském ročníku vstoupil Rakovník do nové sezóny v úplně jiném světle a produktivitou zatím jednoznačně vyčnívá. Velký podíl na tom má i aktuálně nejproduktivnější hráč celé ligy Jan Pospíšil. Jaké ambice má rakovnická parta a jak vzpomíná na výměnu Extraligy za 2. ligu?

Opět se tu sešla kvalitní parta lidí, která má s hokejbalem několikaleté zkušenosti

Oproti loňské sezóně působí Rakovník v mnohem větší pohodě a po neúplném čtvrtém kole drží první příčku. Jak jste spokojen se vstupem do sezóny a v čem spočívá největší síla týmu?

Na tabulku moc nehledíme. Před začátkem ročníku jsme si řekli, s čím do sezóny půjdeme a vyhrát tuto soutěž není jedna z nich. Samozřejmě prohrávat nechceme, ale chceme se hokejbalem hlavně bavit, což v minulých letech moc nešlo a kluci tenhle restart potřebovali jak sůl. A síla týmu? Opět se tu sešla kvalitní parta lidí, která má s hokejbalem několikaleté zkušenosti a nevytváří na sebe žádný tlak.

Důležitou roli v probíhajícím ročníku jistě hrají posily z Extraligy, které letos pravidelně nastupují v rakovnickém dresu a dominují i v individuálních statistikách. Jak se povedlo takhle nabité mužstvo před sezónou poskládat a jaká je šance, že kádr vydrží do dalších let?

Kluci z Kladna (Radek Soukup a Ondřej Pražák – pozn. red.) projevili zájem už před sezónou. Souky už za nás jeden čas hrál, takže mu prostředí není cizí a Praží se do Rakovníka stěhuje. Oběma klukům bych chtěl poděkovat, protože jejich přítomnost nám zalepila díry v momentálních zranění a nemocích. Plus do toho ještě musíme připsat přidanou hodnotu ve formě kvality hry. A šance že budeme příští rok hrát v obdobné sestavě je úplně stejná jako fakt, že rakovnické mužstvo zanikne a hrát se nebude. Tyhle věci teď neřešíme.

I vy sám jste dříve nastupoval za HBC Most, ale následoval odchodu týmu z Extraligy. Čím to, že jste skončil právě v Rakovníku, který hraje dokonce o 2 úrovně nižší soutěž? Nestýská se vám po extraligovém hokejbalu? Neuvažujete o přestupu do jiného celku hrajícího nejvyšší českou ligu?

Áčko Mostu se prakticky rozpadlo během jednoho dne, kdy ukončilo působnost hned devět hráčů, včetně mě. Mostečtí se to snažili ještě nějak zachránit, ale výsledek byl takový. Já už jsem svůj odchod pro letošní sezonu avizoval na konci minulé sezóny, a že budu nastupovat právě za Rakovník. Zatím mi extraliga nechybí, užívám si sezónu s klukama v Rakovníku a do toho dělám jiné věci okolo, které bych při extralize dělat nemohl. Jak to bude v budoucnu netuším.

Jan Pospíšil na proběhlém MS v Montrealu. Zdroj fotky: Knapper.

Jeden zápas to tam napadá i z parkoviště a další zápas si ani neškrtnete

Zkušenosti jste letos dokázal přetavit v 16 bodů během 4 zápasů, což Vám zajistilo průběžné první místo v individuálním bodování. Nepřijde vám 2. liga příliš jednoduchá? Věříte, že byste dokázal kanadské bodování v této lize i vyhrát?

Jednoduchá určitě není. V této soutěži je specifikum, zda nastoupí hráči z vyšších lig, kteří úroveň vždy zvednou. Jinak je to široké spektrum hráčů od juniorů, kteří sbírají zkušenosti s dospělým hokejbalem a chlapama přes 40, kteří mají už něco odběháno nebo hrají pro žízeň. Jinak s kanadskými body je to tak, že Vám to tam jeden zápas napadá i z parkoviště a další zápas si ani neškrtnete.

Jaké jsou týmové ambice? Sezóna je ještě dlouhá, ale po prvních kláních už byste mohl mít jistou představu. Vidíte v někom skutečnou konkurenci, nebo si hodláte dokráčet pro celkové ligové vítězství ať je, co je?

Týmové ambice jsou jasné, hrát pro radost a pro partu. Do každého zápasu jdeme samozřejmě vyhrát, ale když se to nepovede, tak se nic neděje. Nikam výš se netlačíme, to už tu jednou bylo.

V sobotu bude Rakovník hostit pražskou Hostivař. Máte přehled, jak si tento soupeř stojí? Vidíte svůj tým jako favorita zápasu, nebo si netroufnete předem předvídat finální výsledek?

Vůbec netuším, jak zápas dopadne. Záleží, zda za Hostivař nastoupí borci z Áčka. Ale na to my nekoukáme, jedeme si svoje.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0