2. Liga

Přestřelka v Kladně šla do nájezdů! Kladno 4 góly podržel Jakub Arlt!

O důležité body sehrálo HBC Kladno B velkou bitvu proti Defektu, který byl favoritem utkání. Zkušená Třebíz neustále svému soupeři odskakovala, ale nakonec se Rysům povedlo vteřinu před koncem vyrovnat. Velkou zásluhu na tom měl čtyřgólový Jakub Arlt! Jaký zápas to podle něj byl?

Podle vývoje utkání to beru jako úspěch

Jakube, v posledním duelu jste zažili s Kladnem velkou přestřelku. Jste rád za dva body?

Podle vývoje utkání to beru jako úspěch, ale zároveň ve mně zůstává ten pocit, že jsme toto utkání mohli zvládnout za plný počet bodů .

Rád bych průběh zápasu rozebral. Nejdříve jste šli do vedení, ale následně jste již pokaždé prohrávali. Nebylo to pro vás trochu frustrující?

Jelikož to bylo utkání nahoru dolů, věděli jsme, že když se budeme držet své hry, dokážeme nějaké góly dát. Proto bych o frustraci úplně nemluvil, jelikož jsme měli daný systém hry, kterého jsme se drželi a byli trpěliví.

Vy jste ve 2. třetině zkompletoval hattrick, ale Třebíz stále vedla. Musela tedy rozhodnout poslední třetina. S čím jste do ní šli, i když jste prohrávali o dvě branky?

Jak jsem se již zmiňoval výše, měli jsme daný systém, kterému jsme věřili a snažili se hrát stále svoji hru, která nesla ovoce.

Ta se vám povedla, protože jste v ní dokázali vyrovnat. Byla to velká euforie?

Po gólu, co jsme dostali zhruba půl minuty před koncem, tak tohle bylo obrovské zadostiučinění a euforie byla obrovská.

Vyrovnávací branku na 8:8 jste vstřelili vteřinu před koncem. Mohl byste gól spoluhráče Zdrůbeckého přiblížit?

Po buly ve středním pásmu jsme si řekli jasně, že musíme co nejdříve do pásma, a to se povedlo . Přišlo nahození, které skončilo v rohu, kde míček vybojoval Prochy (Jarda Procházka – ponz. red.) a přišla od něj přihrávka nahoru na modrou čáru, kde stál Zdrůbe (Václav Zdrůbecký), který to z první vypustil a gólman přes clonu neviděl vůbec nic a míček mu proletěl mezi betony.

Jakub Artl při zápase s Hostivař B (hráč Kladna - číslo 97). Autor fotky: Veverka Rady.

Já jsem rád, že si můžu s Prokym zase po nějaké době zahrát

V nájezdech rozhodl Jaroslav Procházka. Byl bonusový bod podle Vás zasloužený?

Po průběhu prodloužení a nájezdů určitě.

Byl jste hodně vidět s Janem Prokopem. Jak vaše spolupráce zatím funguje?

Já jsem rád, že si můžu s Prokym (Jan Prokop – pozn. red.) zase po nějaké době zahrát. Hráli jsme spolu v dorosteneckých kategoriích v jedné lajně a víme co jeden od druhého čekat. Takže je to super spolupráce, ale nemůžu opomenout ani Melouna (Radek Honický – pozn. red.), který byl s námi v lajně a jeho zkušenosti nám strašně pomáhají a výborně k nám zapadl.

Jak jste zápas celkově užil? Myslíte si, že podobný zápasů odehrajete více? A jaké jsou druholigové cíle Kladna?

Jelikož mi v tomto zápase vyšlo takřka vše, na co jsem sáhnul, tak jsem si ho užil náramně. Mám rád tento typ zápasu, kde oba týmy hrají útočný hokejbal a nehraje se žádný beton. Osobně doufám, že podobných zápasu bude více. Naše cíle jsou pomáhat co nejvíce mladým hokejbalistům k adaptaci na mužský hokejbal, jelikož jsme B tým a co se soutěže týče, chceme do play off a tam sehrát důstojnou partii a dojít co nejdále.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0