2. Liga

Náročný program čeká ve 2. lize na HBC Hostivař B. Pomoci k důležitým bodům může čerstvý vítěz Extraligy juniorů Jakub Jirsák.

Letos hostivařská rezerva neztratila ani jednou v zápase, do kterého útočník Jakub Jirsák nastoupil. Hned při premiéře v letošním ročníku zaznamenal hattrick a navázat se pokusí během následujícího týdne, ve kterém jeho tým nastoupí hned ke třem zápasům. Podaří se mu prodloužit sérii úspěchů?

Zápas s Hrdlořezy v Českém poháru byl spíše exhibiční utkání

Ve druhé lize jste byl vidět již v předchozích třech sezónách, ale až letos jste se věkem dostal mimo mládežnické kategorie a můžete se tak stát základním kamenem hostivařského B týmu. Chcete naplnit tento předpoklad, nebo to nebude tak horké?

Rozhodně bych chtěl nadále pokračovat za naši Hostivařskou zálohu, nicméně kvůli změně studia a koníčkům nestíhám všechny tréninky či zápasy. Kluků máme zatím na sestavení kvalitního mužstva dost, ovšem byl bych rád, kdyby se se mnou počítalo v kádru jako v předchozích sezónách, ne-li víc.

V úvodu sezóny jste sice zápasy vynechával, ale nyní čeká hostivařskou rezervu náročný program v podobě 3 utkání v rozmezí 8 dnů. Zapojíte se již naplno?

Vše jsem sice popsal již v první otázce, ale ano, na nadcházející tréninky i zápasy budu připraven na hřišti podat co nejlepší výkon.

Třetí z uvedených duelů bude domácí bitva s prvoligovými Ježky z Heřmanova Městce v rámci poháru. Právě v jeho prvním kole jste si odbyl letošní premiéru a dopomohl jste 4 body k vysokému vítězství nad Red Wings z Hrdlořez. Věříte, že dokážete Vy sám i Váš tým navázat na minulý výsledek i proti takto silnému soupeři?

Zápas s Hrdlořezy v Českém poháru byl spíše exhibiční utkání, ale i tak jsme do něj dali vše. Popravdě naposledy jsem hrál s Ježky dost dávno, s muži asi nikdy, takže nedokážu říct, jak moc těžké to bude. Nicméně i tak si myslím, že zabojujeme a nedáme soupeřům nic zadarmo. Zda postoupíme, to je teď jen ve hvězdách a spíše se připravuji na nedělní ligové utkání.

Vítěznou premiéru jste si odbyl následně i v lize proti Kovu, a ani tentokrát jste bodově naprázdno nevyšel. Máte přehled, jak si stojí Vaši nadcházející soupeři z Kladna a Hrdlořez, abyste dokázal odhadnout, zda se Vám podaří si udržet stoprocentní bilanci v zápasech, do kterých nastoupíte?

Vzhledem k tomu, že tabulka nyní čítá jen 7 týmů, tak si myslím, že oba celky jsou pod námi, Red Wings dokonce poslední. Jenže my máme zápasů pět, jiné týmy méně, takže se to může jednoduše promíchat. Oba nadcházející soupeře jsme letos porazili a doufám, že se nám to podaří i nyní.

Jakub Jirsák se snaží být platným hráčem hostivařské rezervy. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Tak titul je vždy příjemná odměna

Jistě sledujete průběžnou ligovou tabulku. Dokážete na jejím základě předpovědět, kde se hostivařské mužstvo umístí na konci základní části? Je play off jistotou, nebo by šlo o odvážné tvrzení?

Vzhledem k tomu, že minulou sezónu jsme skončili druzí si troufám říct, že na play-off i letos dosáhneme. Velkým nešvarem je u nás bohužel prakticky úplná absence rozcviček před tréninky, společná kvalitní rozcvička před zápasy, dochvilnost či ucelený, smysluplný tréninkový plán na jednotlivých trénincích. To vše jen podtrhuje fakt, že se oficiálně scházíme v různých počtech jen jednou týdně, někteří hráči si pak přidávají ať už individuálními tréninky, nebo tréninky s A týmem. I tak si ale myslím že můžeme pomýšlet na vyšší příčky.

Loni jste zakončil mládežnická léta juniorským titulem. Dokážete si představit, že by se Vám podařil podobný úspěch v blízké budoucnosti i ve druhé lize? Stanovil jste si pro svou hokejbalovou budoucnost ještě nějaký cíl, nebo by se už jednalo pouze o bonusy?

Tak titul je vždy příjemná odměna za ty všechny odmakané tréninky i zápasy, hodiny dřiny a potu, věcí, které miluji i nenávidím. Pokud by se nám poštěstilo a titul vyhráli, a že jsme od toho nebyli daleko, tak by to byla nejen pro B tým, ale pro celou Hostivař velká událost a zase bychom laťku posunuli o něco výš. Nicméně těch věcí, co bych rád v hokejbalu dokázal je mnoho, letos jsem si zatím splnil jednu z nich, a to vstřelení hattricku.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0