2. Liga

Poslední čtyři druholigové duely přinesly vyrovnané bitvy i velké přestřelky

Ve středočeské 2. hokejbalové lize se odehrála pouze čtveřice zápasů. Tři zápasy skončily přestřelkovým způsobem, přičemž pouze jeden výsledek hrál ve prospěch jednoho týmu. Repríza loňského čtvrtfinále ovládla opět Hostivař.

Kladno rozstřílelo Hostivař, roli hrály hlavně přesilovky

HBC Kladno B – HBC Hostivař B 9:2 (2:1,2:1,5:0)

Souboj rezerv dvou extraligových celků se zdál být od počátku vyrovnaný. Skóre otevřeli hosté, když se v brzké přesilové hře trefil Brož. Stejnou možnost na druhé straně rychle využil Prokop. Poté se hra uklidnila, ale Hostivař na konci první třetiny faulovala a znovu inkasovala. V úvodu prostředního dějství se hosté znovu bránili v početní nevýhodě, kterou zužitkoval Král svým druhým gólem. O 3 minuty déle z přesilové hry snížil na 3:2 hostivařský Brož. Vojtěch Vela však Rysům vrátil dvoubrankové vedení. Poslední třetina vyšla lépe domácím, kteří přidali 5 branek. Tomáš Král v ní navíc dovršil hattrick.

Rezervě KOVA se podařilo přetlačit Defekt v 3. třetině! Hráčem zápasu byl Michal Zeman

TJ KOVO Praha B – HBC Defekt Třebíz 4:3 (1:1,1:2,2:0)

Defekt přijel na pražskou Palmovku pouze v 9 hráčích do pole, avšak nepředvedl špatný výkon. První třetinu však dobře začal domácí kapitán Michal Zeman, který rychle otevřel skóre. Defektu se podařilo ve 12. minutě vyrovnat, přičemž po první přestávce šel do úzkého vedení. Na branku Bednár však rychle zareagoval znovu Zeman. Domácí hokejbalisté ale nepohlídali Gottharda, který poslal hosty ve 2. dějství znovu do vedení. Třebízi se nepovedl vstup do poslední třetiny, v níž po 19 vteřinách hry vyrovnal Kyctl po nahrávce Zemana. Vypadalo to, že zápas půjde do prodloužení, ale hosté se v posledních vteřinách duelu bránili ve čtyřech. Početní výhodu 43 vteřin před koncem využil Lachman, přičemž u toho byl znovu Michal Zeman

Repríza loňského čtvrtfinále opět patřila Hostivaři!

HBC Hostivař B – HBC Defekt Třebíz 2:1pp (0:0,0:1,1:0 – 1:0)

Od tohoto duelu se dalo očekávat, že bude mít parametry dobrého hokejbalu. To potvrdila jeho vyrovnanost. Oba celky měly v úvodu své pasáže, ale první třetina nic zajímavého nepřinesla. Avšak po první přestávce vystřelil vedení pro Třebíz Gotthard. Tento jediný gól hosté ubránili až do 40. minuty, kdy ze své výhody, kdy měli přesilovou hru, udělali nevýhodu. V oslabení se totiž prosadil Mareš. Zápas postupně dospěl do prodloužení, ve kterém Třebíz opět hrála v početní výhodě. V ní se paradoxně dostal do šance Jirsák a zápas rozhodl.

Přestřelka na kladenském stadionu skončila vítězně pro Rafany! Rozhodl faktor Tóth

HBC Kladno – Rafani Praha 6:7 (1:4,2:1,3:2)

V prvních minutách se celky zahřívaly, přičemž do velkého tempa se dostali Rafani a zejména Tomáš Tóth. Tento borec stihl za 7 minut a 13 vteřin zkompletovat hattrick, což Rafany jednoduše posunulo do velké pohody. Na tento pekelný start zareagoval gólem Lacina, ale Strejček vrátil Pražanům tříbrankové vedení. Ve druhé části hosté odskočili na skóre 1:5, ale Kladnu se podařilo výsledek stáhnout na 3:5. Ještě hůře pro Rafany bylo v poslední části zápasu, kdy góly Artla a Rychlého znamenaly vyrovnání. Zkušení Rafani se ale ničeho nezalekli, přičemž se opět prosadil muž zápasu Tóth. Druhým gólem v přesilové hře, který padl v čase 43:02, zápas rozhodl Strejček. Avšak Kladno ještě snížilo. Ale podruhé vyrovnat nedokázalo.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0