2. Liga

Do Rakovníku se vrátilo silné jádro! Má Martin Tvarůžek a Raci opět chuť k hokejbalu?

HBC Rakovník v loňské sezóně 2. Ligy příliš neuspěl, ale po určitých okolnostech se do středočeského města vrátil silný. Ten v aktuální sezóně ukazuje své kvality. Co na „obnovený“ rakovnický tým říká jeho člen Martin Tvarůžek? Jak hodnotí podzimní část?

Ty zápasy měly náboj i kvalitu

Martine, začnu nejdříve u Vás. V loňské sezóny jste začal 2. Ligu v Rakovníku, ale poté jste vypomáhal berounským Keltům. Z jakého důvodu jste se tak rozhodl?

Loni nás bohužel bylo málo. Již před sezónou jsem apeloval na vedení, aby přivedlo nějaké hráče, nebo alespoň došlo k rozumné domluvě mezi A-týmem a juniory. Bohužel se tak nestalo. Saze ve mně bouchly na Kladně, kdy jsme proti Třebízi ztratili vyhraný zápas i přesto, že soupeř hrál v šesti lidech. Zbytek sezóny se odpískal. V Berouně jsem již jednou nastupoval. Kontaktoval mě můj kamarád Venca Urban, který hrál i v Rakovníku. Za Kelty to bylo loni super. Ty lidi tam jsou moje krevní skupina. Škoda, že se soutěž nevyhrála. Padli jsme v semifinále play-off v pátém zápase v Boleslavi s Tygry. Ale ty zápasy měly náboj i kvalitu.

Tento ročník to je ale jiná písnička. Po několika okolnostech se v Rakovníku sešlo „staronové“ jádro a váš tým opět šlape. Dostal Rakovník díky tomu opět chuť k hokejbalu?

Určitě nás to baví. Je příjemné zahrát si s kluky, co tady vybojovali pro Rakovník největší úspěchy. Je to samozřejmě znát i na hřišti.

Dokonce jste s Raky dokázali ovládnout podzimní část 2. Ligy ve středních Čechách. Jak ji hodnotíte? A co tomu přisuzujete?

Za první místo jsme rádi, ale odehráli jsme dobré i špatné zápasy. Výborný na Kladně proti rezervě Alpiqu nebo doma s Hostivaří, kdy proti nám nastupovali TOP hráči jejich A-týmu. Vyloženě špatně jsme hráli například doma s Kovem nebo ve Strašecí s Třebízí.

Vám osobně se dokonce neskutečně daří. Jste nejproduktivnějším hráčem ligy a také nejlepším nahrávačem. Jak si toho vážíte? A kde se ve Vás vzala taková forma. Navrátilec Jan Pospíšil zase vede kolonku střelců.

Dokonce? To je normální ne?! (smích) Ne, vážně, nemyslím si, že vedu kanadské bodování. Za body jsem určitě rád, ale samozřejmě ty body se odvíjí od toho, s jakými hráči nastupujete. Pokud dáte přihrávku a hráč je schopný Vám přihrávku vrátit, nebo je schopný po té nahrávce skórovat, naskakují body. Loni tomu tak nebylo. Dal jste přihrávku a tím to skončilo... Takže to úplně není o formě.

Já určitě ve svých letech nemám žádné ambice na vyšší soutěž

Jaké jsou momentální cíle Raků, když se nebudu dívat na zimní přestávku? Prostě se chcete hokejbalem bavit a udělat co nejlepší možný výsledek?

Přesně řečeno. Bavit se hokejbalem. Když nás to bude bavit, výsledky dorazí.

Nepomýšlíte po „sešikování“ týmu a návratu důležitých jmen opět na vyšší soutěž?

Za mě rozhodně ne! Já určitě ve svých letech nemám žádné ambice na vyšší soutěž. Celkově náš tým stárne a nějak nevidím, že tu naší rakovnickou partu někdo v dohledné budoucnosti nahradí. Bohužel…

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0