Liga starších žáků

Teď hlavně tvrdě makat v zimní přípravě a mít dobře nastavenou hlavu, ví Šimon Režnárek ze st. žáků!

Stálicí v žákovských řadách je ofenzivní obránce Šimon Režnárek, který se hokejbalu věnuje odmalinka a v posledních měsících se usadil i v sestavě dorosteneckého týmu. Jak náročný podzim hodnotil a jaký má výhled do následujícího období? Přinášíme vám rozhovor v nezměněné podobě z HBC Hostivař.

Myslím si, že jsme nebyli s novými kluky z ročníku 2009 ještě moc sehrání

Do letošní sezóny jste se staršími žáky nevstoupili ideálně a po třech utkáních jste měli v tabulce jediný bod. V čem byl podle tebe problém?

Myslím si, že jsme nebyli s novými kluky z ročníku 2009 ještě moc sehrání a museli jsme si pár zápasů zvykat, a tak prostě začátek nevyšel. Pak se to ale zlomilo a od té doby jsme nezaznamenali jedinou prohru!

Je paradoxní, že dlouhá série výher přišla na venkovních hřištích soupeřů. Na který ze zápasů nejvíce vzpomínáš a který by si nejraději vymazal z paměti?

Nejradši vzpomínám určitě na zápas s Rebely, který jsme vyhráli 4:3. Byl to hodně těžký a napínavý zápas a jsem rád, že jsme ho dotáhli do vítězného konce. Nejhorší zápas pak byl asi proti Kert Parku v začátku sezóny, který jsme prohráli 4:9 a soupeř byl znatelně lepší než my. Doufám, že příští zápas jim dáme klepec my.

I proto, že právě tento soupeř poslední podzimní duel s námi odložil, čeká Vás na jaře hned sedm domácích zápasů! Co udělat lépe, aby jste v nich byli úspěšnější než v podzimních domácích utkáních? (jediný získaný bod, pozn. autora)

Tvrdě makat v zimní přípravě, mít dobře nastavenou hlavu a trefovat bránu, protože to se nám na podzim moc nedařilo.

V posledních měsících si dostával dostatek prostoru už i v dorostenecké extralize. Jaké hlavní rozdíly spatřuješ mezi oběma kategoriemi?

Dorost je o hodně rychlejší, míček musí rychle od hole. Taky je tvrdší hra do těla a hlavně větší a těžší protihráči, se kterými je každý osobní souboj velká dřina, oproti žákům. Určitě mi to ale hodně pomáhá se zlepšovat.

Baví mě tréninky v HTC

Zimní přípravu už si naťukl. Ve vašem věku je vzhledem k odlišné fyzické vyspělosti těžké takovou přípravu nastavit, čemu by ses chtěl v těchto měsících ale vyloženě věnovat ty?

Baví mě tréninky v HTC, posilujeme tam, občas i s činkami, možná by mohl vyjít i hokej na rybníčku, ale hlavní je neválet se doma a sportovat i mimo běžný plán tréninků.

A hlavní motivace do jarní části sezóny? Úspěch s žákovským týmem, probojovat se opět do výběru Prahy U15 či úplně něco jiného?

Hlavní motivací do jarní části je vyhrát celoroční ligu a pak se umístit co nejlépe i na finálovém turnaji. U15 a reprezentace pro mě nejsou zase tak moc důležité.

Zdroj článku: HBC Hostivař.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Střed + Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Kladno
18 163:58 46
2.
HBC Hostivař
18 139:52 45
3.
SK Rebel Praha
18 120:35 41
4.
Elba DDM Ústí nad...
18 125:46 41
5.
HC Kert Park Praha
18 69:89 28
6.
HBC Tygři Mladá...
18 67:104 18
7.
Wolves Chomutov
18 69:121 18
8.
SK Kelti 2008 B
18 57:87 17
9.
SK Kelti 2008 A
18 112:111 15
10.
TJ KOVO Praha
18 11:229 1