2. Liga

Tomáš Tóth i v aktuální sezóně vládne statistikám 2. Ligy!

Jak v loňské sezóně, tak v té aktuální je vidět, kdo je statistickým králem 2. Ligy. Tomáš Tóth z Rafanů opět rozjel svoje klasické tempo, kterému mu vyneslo z 8 duelů 36 kanadských bodů. Jak si toho tento borec váží? A chtějí podle něj Rafani napravit zaváhání z loňska?

Tak forma nevím, ale vcelku se mi hraje dobře

Tomáši, z minulé sezóny jste si svou osobní formu přenesl ve velkém stylu. Po podzimní části vládnete kanadským statistikám. Jste za to rád?

Určitě to potěší, ale rád bych viděl týmový úspěch a doufám, že letos se nám to povede. Tým na to máme silný.

Na kontě máte 17 branek. Jste nejlepším střelcem. Také jste nasbíral 19 nahrávek, a proto se dělíte s Miroslavem Strejčkem o vládce nahrávačů. Co vidíte za touto formou?

Tak forma nevím, ale vcelku se mi hraje dobře, a to i hlavně díky skvělému týmu a hráčům, se kterými hraju. Právě s Mírou hrajeme stabilně v lajně a on hlavně výborně připravuje šance, takže se mu hodně nabízím.

Budete si chtít tuto formu udržet i přes zimní přestávku? Jak na tom budete popřípadě pracovat?

Nijak se nepřipravuju, bohužel na konci podzimu jsem si zranil koleno, tak doléčuji. Formu chci udržet co zdraví dovolí.

Tomáš Tóth by chtěl Rafany vidět na úplném vrcholku 2. Ligy. Podaří se to Pražanům již letos? Autor fotky: Veverka Rady.

Z týmového hlediska jste zatím na druhé pozici s 21 body, přičemž ztrácíte bod na Rakovník. Jste zatím spokojeni?

Bohužel 2. místo, ale sezóna bude ještě dlouhá, každopádně letos Rakovník je silným oříškem a budeme se muset na ně scházet, jelikož máj fakt hodně kvalitní tým, ale je to výzva a ty mám rád.

Jaké budou cíle na jarní část? Budete chtít odčinit loňské vyřazení ze semifinále? Zlatá tečka by se vám určitě líbila.

Určitě chceme jaro zlepšit a chceme se porvat jedině o titul. Tenhle tým nemůže mít ani jiný ambice, a to navíc po minulém vyřazení.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0