Regionální ligy

SPC ohlásilo poslední útok na titul

Základní část soutěžního ročníku Pražské ligy se již co nevidět přehoupne do své závěrečné čtvrtiny. Lídr tabulky Avir vůbec poprvé prohrál v základní hrací době a SPC potvrdilo dlouhodobé spekulace, že se o titul mistra Prahy bude ucházet naposledy.

Tým SPC se jako pokračovatel South Park Cows v pražském hokejbalu objevil v sezóně 2016/2017 a hned v ní také slavil titul. V následujících pěti letech pak ani jednou nechyběl v semifinále (ať již ligy nebo Letního poháru v sezónách ovlivněných koronavirem). Dvakrát bral stříbro a v roce 2021 přidal i druhý celkový triumf. Pražský hokejbal ale bohužel po této sezóně o jednoho ze svých titánů přijde. Sedmý rok totiž bude pro klub poslední, jak potvrzuje i vedoucí mužstva a brankář Tomáš Podroužek: "Už před začátkem letošní sezóny jsme si říkali, že bude nejspíš naše poslední. Následně během zimní pauzy padlo konečné rozhodnutí. Na jaře 2023 většina z nás pověsí hokejbalovou kariéru na pomyslný hřebík."

SPC sice v probíhající sezóně bojuje s nevalnou docházkou, ale o motivaci mají teď hráči nově postaráno. Ostatní účastníci Pražské ligy se budou muset vypořádat s klubem, který vyhrát umí a teď k tomu navíc má vůbec poslední příležitost.

Zatím největší favorit na letošního vítěze, A tým Aviru, před sebe v tabulce Pražské ligy stále nikoho nepustil a vyhřívá se na první pozici před druhými Rafany. Poprvé v celé letošní sezóně ale poznal porážku v základní hrací době. A znovu to byli Goblins, kteří jako jediní dokázali Avir přetlačit již na podzim, tehdy to ale bylo až v prodloužení. Goblini se díky této výhře a také díky bodu z utkání s Rafany drží na čtvrté pozici za třetími Ďáblicemi, na které se zápasem k dobru ztrácejí dva body. Bitva o třetí místo právě mezi Benders a Gobliny bude na Palmovce k vidění již v neděli.

V tabulce páté SPC přetlačilo až v sedmé sérii nájezdů zatím šestý Fénix, který tak trpělivě nabírá bodový náskok na rivaly z Mighty Bucks. Ti mají odehráno ze všech týmů nejvíce zápasů. Ze čtyř jarních utkání sice vyhráli pouze jeden, ale mají za sebou již obě dvě střetnutí se třemi nejlepšími celky ročníku a čeká je ta přívětivější část rozpisu. Momentálně osmí Medvědi už Ďáblům dokázali odskočit na rozdíl šesti bodů, navíc mají dva zápasy k dobru a velkou šanci v tabulce přeskočit právě Bucks. K tomu potřebují nasbírat pět bodů ve čtyřech zápasech.

Týmy pod čarou, tedy Ďáblové, béčko Aviru a Horní Počaply, by pro účast v play-off potřebovaly v závěrečné čtvrtině soutěžního ročníku ukázat něco z kategorie zázraků. Dosavadní výsledky a rozpis nejsou příliš nakloněny tomu, že by se kterýkoliv z těchto tří celků ve vyřazovací části soutěže objevil. Času a příležitostí k zázračnému sběru bodů ale stále v jarní části zbývá dost a minimálně Ďáblové a béčko Aviru stále mají možnost hokejbalovou Prahu překvapit a o play-off ještě zabojovat.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
18 150:50 41
2.
SHM Goblins Praha
16 107:62 37
3.
Rafani Praha B
16 93:65 31
4.
HBK Bohemia Benders...
15 76:47 29
5.
SHM HBC Medvědi
16 77:56 28
6.
SHM HbC Fénix Praha
16 61:47 26
7.
Mighty Bucks Praha
16 52:89 21
8.
SK Rebel Praha
17 82:95 20
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
16 48:101 4