Český pohár

Kvalitu na to získat trofej určitě máme, nebojí se před čtvrtfinále poháru hostivařský Vosátka.

Los čtvrtfinále Českého poháru přihrál Hostivaři prvoligový Suchdol. Členem soupisky pražského týmu bude i pro tento zápas útočník Josef Vosátka. Jak hodnotí průchod svého týmu dosavadními zápasy v rámci poháru, jak je spokojen s losem, a kam až se dle něho Pražané probojují?

Oba zápasy nebyly vůbec lehké

Hostivař se přes Rakovník a Plzeň probojovala do čtvrtfinále poháru. Jak náročná byla dosavadní cesta, a jak se zápasy lišily od těch ligových?

Oba zápasy nebyly vůbec lehké, průběh byl vyrovnaný a shodný výsledek 5:4 to jen potvrzuje. Zejména zápas s Rakovníkem byl náročný, protože se nám ten den příliš nedařilo. Jsem rád, že jsme oba zápasy zvládli, a pokračujeme dál.

Los vám jako čtvrtfinálového soupeře přidělil jihočeský Suchdol. Hodnotíte výběr pozitivně, nebo by vám větší radost udělalo nějaké extraligové mužstvo, na které jste více zvyklí?

S losem určitě spokojený jsem. Myslím si, že je zajímavé zahrát si proti týmu, se kterým se nepotkáváme pravidelně během sezóny. V Suchdole hraje spousta dobrých hráčů, takže věřím, že to bude zajímavý zápas.

Suchdol se aktuálně nachází na druhém místě západní divize 1. ligy. Jaký hokejbal od tohoto soupeře očekáváte, a jaký tipujete výsledek utkání?

Abych pravdu řekl, vůbec nevím, jakým stylem se soupeř prezentuje, ale kvalitu jistě má. Co se týče výsledku tak samozřejmě doufám, že zvítězíme.

Kam až Hostivař dojde v Českém poháru? Bude to pro Vosátku a spol. Final Four? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Samozřejmě věřím, že dojdeme, co nejdál

Dělá trenér Krtička pro pohárová utkání nějaké speciální úpravy a dává prostor i méně vytíženým hráčům, nebo je sestava podobná té pro ligové zápasy?

Tohle nedovedu posoudit. Myslím si, že trenér postaví sestavu podle jeho nejlepšího uvážení stejně jako v ligových zápasech. Možnost nabídnout více prostoru méně vytíženým hráčům se jistě nabízí i s ohledem na to, jak náročný bude závěr sezóny, ale je důležité soupeře nepodcenit.

Jak daleko dle vás Hostivař v poháru dojde? Myslíte, že je zisk trofeje v této soutěži reálný, nebo alespoň reálnější než v případě extraligového titulu?

Samozřejmě věřím, že dojdeme, co nejdál, protože kvalitu na to získat trofej určitě máme. Každopádně je potřeba přistupovat ke každém zápasu zodpovědně, a porazit pak můžeme kohokoliv.

Váš tým pro jarní boje značně posílil. Jak výrazně se nově příchozí promítli do posledních zápasů? Věříte, že s nimi nějak výrazně stoupá i šance na premiérovou účast v semifinále play off Extraligy?

Myslím si, že tým má velkou kvalitu, a někteří nováčci jsou pro nás cennou posilou. Dovolím si tvrdit, že máme šanci postoupit daleko, ale konkrétní být nechci, abych to náhodu nezakřikl.