Český pohár

Tým se rozjíždí dobrým směrem a věřím, že v nás je ještě víc, hlásí Milan Schnaubelt

Do jarní části skvěle vstoupilo Kladno, ovládlo dva extraligové zápasy a postoupilo do Final Four Českého poháru. Ve všech utkáních se zapsal do statistik Milan Schnaubelt, který letos v základní části Extraligy zatím posbíral nejvíce kanadských bodů ve své kariéře. Nejen o tom prozradil více.

Osobně to zvedne sebevědomí, ale pro mě jsou důležité tři body pro tým

Milane, jarní část jste s Kladnem zahájili dvěma výhrami. Nyní se nacházíte na pátém místě a držíte krok s první čtyřkou. Jak vnímáte takový vstup do soutěže po zimní přestávce?

Tak je důležité, že jsme se chytli takhle ze začátku. Měli jsme, jak už jsem říkal někde, skvělou přípravu a myslím, že na každém z nás je vidět, že jsme připravení. Chceme bojovat o co nejlepší místo v tabulce.

Minulý týden jste museli dohánět tříbrankovou ztrátu, tuto sobotu se utkání proti Prachaticím vyvíjelo odlišně a vyhráli jste 5:0. Co rozhodlo o takovém výsledku?

Je to tak, minulý týden jsme nejspíš mysleli, že to bude zápas jako v Českém poháru a měli jsme to asi i v hlavách, bohužel opak byl pravdou. Dobřany jsou nepříjemný tým a dokázaly, že nedají nic jen tak. Naštěstí jsme ukázali sílu týmu a brali tři body, i když v tom zápase jsme to nebyli my takoví, jací jsme draví, běhaví a nepříjemní. Zápas s Prachaticemi byl hlavně o tom, abychom chytili začátek zápasu. V první třetině to ještě úplně nebylo ono, chceme furt něco vymyslet a dáváme zbytečně šance soupeři. Musíme hrát jednoduše a to, co po nás chtějí trenéři. Víme, že to funguje a nesmíme vymyslet nebo přidávat do toho něco svého.

Na většině gólech jste se podílel, jeden jste vsítil v oslabení, jeden v přesilové hře a na dva jste nahrál. Po utkání jste byl také vyhlášený nejlepším hráčem týmu. Jak se ohlížíte za zápasem z tohoto pohledu?

Zápas mi sednul, ale důležité jsou tři body. Jasné je, když se podaří takhle bodově, tak osobně to zvedne sebevědomí, ale za mě důležité tři body pro tým a je jedno, kdo dal gól. Máme tři vyrovnané lajny, kde máme hráče, kteří umí dát góly (úsměv).

Úplně jsme ještě nepředvedli, co v nás je

Pro Vás je tato sezóna v CROSSDOCK Extralize v kanadském bodování rekordní. Na svém kontě zatím máte jedenáct branek a třináct asistencí a patříte mezi nejproduktivnější hráče naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Sledujete tyto statistiky a máte v tomto směru nějaké cíle?

Určitě je to z hlediska hráče pozitivní, když se takhle daří a mohu být prospěšný týmu. Nicméně na tabulku střelců jsem koukal dřív, možná někde v dorostu (smích). Teď je u mě na prvním místě to, kde je tým… A cíle nemám žádné, budu jen rád, když budu mít formu a budu moct pomáhat týmu.

V jednom nedávném rozhovoru jste říkal, že se na jarní část cítíte výborně fyzicky připravený a věříte, že stejně jsou na tom i spoluhráči. Potvrdily to zatím první zápasy jara?

Ano, určitě to cítíme všichni. Je pravda, že ne úplně jsme předvedli, co v nás ještě je, ale ten náš tým se rozjíždí dobrým směrem a věřím, že v nás je ještě víc, co můžeme ukázat. Přijdou těžší soupeři a musíme ukázat, že to v nás je (úsměv).

Ve čtvrtek jste se také podílel na postupu Kladna do Final Four Českého poháru. V této soutěži budete obhajovat bronz z minulé sezóny. Jaká byla letos cesta mezi čtyři nejlepší týmy?

První zápas jsme měli Plzeň-Litice, tam to bylo jednoznačné z naší strany. Ve druhém zápase jsme porazili Dobřany. A teď jsme hráli s Rafany, se kterými to byl boj, ale zvládli jsme to. Vůbec to nebyl lehký soupeř, na to, že hrají druhou ligu, vyřadili dva extraligové celky, takže to naznačovalo, že to bude těžké. Nicméně jsme postoupili, tak se porveme o to vyhrát Český pohár (úsměv).