2. Liga

Na druhou část sezóny jsme na Kladně připraveni velmi dobře, hlásí junior Roman Schönherr.

Kromě tažení za juniorským titulem, nastupuje kladenský útočník Roman Schönherr pravidelně i ve 2. lize. S rezervou Kladna zažívá úspěšný start jarní části ligového ročníku a pomýšlí na nejvyšší cíle ve všech kategoriích. Rozpovídal se o nich, ale i o celkovém působení ve třetí nejvyšší soutěži.

Tak extraliga juniorů je spíše o rychlosti, 2.liga je spíše o technice

Mimo Extraligu juniorů v této sezóně nastupujete pravidelně i za Kladno B ve 2. lize a také za Sun Devils v Kladenské lize. Můžete stručně popsat v čem se uvedené soutěže liší, za jaký tým vás osobně nejvíce baví hrát, a proč?

Tak extraliga juniorů je spíše o rychlosti, 2.liga je spíše o technice, ale i tam se sem tam nasadí tempo jiné ligy, buďto pomalejší, nebo rychlejší. A kladenská liga je spíše o zkušenostech, více se tam stojí a hraje hlavou. Nejvíce mě baví hrát za kladenské celky, tedy za juniory a B tým, protože to má tempo, které potřebuji.

Jak hodnotíte vstup rezervy Kladna do jarní části 2. ligy? Dokážete po třech odehraných zápasech říci, zda se něco změnilo oproti podzimu?

Určitě. Myslím si, že do jarní části jsme s B týmem vstoupili dobře. Dva ze tří zápasů jsme dokázali vyhrát a ten poslední jsme vlastními chybami prohráli. Jak kluci z B týmu, tak i my junioři jsme měli záživnou zimní přípravu, takže na druhou část sezóny jsme připraveni dobře.

Jak se stane, že v jednom zápase rozstřílíte Třebíz dvanácti góly a následující víkend doplatíte na vlastní neproduktivitu s Kovem? Co se na těchto zápasech tolik lišilo?

Upřímně, proti Třebízi jsme měli štěstí, že se nesešli v plné sestavě. Proti Kovu jsme doplatili na podcenění soupeře a následné chyby jak v útoku, tak v obraně.

Jak se v letošní sezóně poštěstí Romanu Schönherrovi? Dosáhne na titul s juniory Kladna? Zdroj fotky: Archiv Romana Schönherra.

No tak určitě chci vyhrát extraligu juniorů. Dále bych se chtěl dobře umístit v 2. lize

Po dvou bodech proti Třebízi jste si tentokrát připsal bod v posledním střetu s Hostivaří. Jak hodnotíte tento zápas? Co bylo klíčem k úspěchu, a jak jste byl spokojen se svým vlastním výkonem?

Tak zápas s Hostivaří byl nahoru dolu i přesto, že od začátku prohrávala. Klíčová byla střelba a důrazná hra. Svůj výkon bych zhodnotil kladně. Sice jsem měl pouze jeden bod, ale o tom to není. Hlavní je že jsme dokázali zdolat soupeře.

Nyní má Kladno B pauzu a představí se až 9. dubna v Hrdlořezech. Věříte, že s týmem uzmete další 3 body? Navštívil jste již dříve tamní hřiště? Pokud ano, jak se vám v jejich rodinném prostředí hraje?

Ano, myslím si, že s týmem povezeme domů 3 body. V Hrdlořezech už jsem hrál a musím říct, že to nebyl hezký zážitek. Místní hřiště dokáže zaskočit jakékoli hostující mužstvo.

Můžete odhalit vaše osobní cíle pro letošní sezónu, ať už se jedná o umístění v kterékoliv soutěži, nebo nějaký individuální hokejbalový úspěch?

No tak určitě chci vyhrát extraligu juniorů. Dále bych se chtěl dobře umístit v 2. lize. Také bych se chtěl udržet ve finální nominaci na mistrovství světa v Liberci. A vyhrát Kladenskou ligu by také nebylo od věci.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0