2. Liga

Adam Majerníček vyměnil Svítkov za Hostivař! Doplnil tak brankářskou dvojici v Extralize a vládné statistikám 2. Ligy!

Adam Majerníček v posledních sezónách oblékal dres pardubického Svítkova. Teď však hájí barvy pražské Hostivaře, v níž tvoří skvělou brankářskou dvojici s Václavem Štouralem. Co ho do Prahy přivedlo? Adam Majerníček navíc vypomáhá hostivařské rezervě, kde vládne brankářům.

Potřeboval jsem si trošku uvolnit čas

Adame, v posledních sezónách jste oblékal dres pardubického Svítkova. Letos však jste vidět hlavně v Hostivaři. Co se stalo?

Svítkovský dres jsem oblékal skoro 4 sezóny, dojížděl jsem na každý trénink a zápas z Prahy, kde bydlím. Potřeboval jsem si trošku uvolnit čas. Rozhodně jsem se nerozešli ve zlém, vedení klubu a kluci to pochopili. Pořád mi říkali, že jsem blázen, že dojíždím z Prahy. Nebylo jednoduché udělat tohle rozhodnutí. Svítkovu samozřejmě děkuji za úžasné 4 sezony zakončené loňským titulem v 1. lize a postupu Svítkova do Extraligy, kam bezpochyby patří.

Tvoříte brankářskou dvojici s Václavem Štouralem a zatím jste svůj extraligový celek dovedli na 8. postupovou pozici do playo ff. Jak hodnotí zatím sezónu?

Tak určitě si nikdo v týmu nepředstavoval, že po podzimu budeme v takové nejistotě a nízko v tabulce. Teď na jaře se nám daří lépe a i herní projev týmu se mnohem zlepšil – hlavně důraz v bezprostředním okolí naší branky, kde se naši obránci nebojí přitvrdit a soupeře to musí v tomto prostoru opravdu bolet. Teď jsou před námi poslední zápasy, které rozhodnou o play off. Stále to máme ve svých rukou a zbraně rozhodně neskládáme!

Adam Majerníček vzpomíná na svítkovskou štaci v dobrém. Autor fotky: Veverka Rady.

Nejvíce hoříme v obranné hře a důrazu před brankou

Vy ale vypomáháte hostivařské rezervě. Jste rád za každou minutu v brance. Jak si vážíte navíc toho, že vládnete druholigovým statistikám?

Popravdě jsem se na statistiky podíval až teď a neřekl bych, že tak úplně vládnu. Úspěšnost mám pod 90 % a ani průměr branek není nijak úctyhodný. Statistiky budou vždycky samozřejmě až za týmovými úspěchy, a budou to jen taková třešnička na dortu, jak se říká. Každý brankář je rád, když chytá hodně a pravidelně, v Áčku prostor nedostávám podle představ, takže minuty v Béčku ve 2. lize jsou vždycky super. Navíc se v Béčku potkávám s klukama, se kterými jsem v Hostivaři začínal v dorostu, takže občas zavzpomínáme na naše začátky.

S rezervou Hostivaře se vám však nedaří, kde to podle Vás dře?

Nejvíce hoříme v obranné hře a důrazu před brankou, kde dostáváme strašně moc branek. Na góly se strašně nadřeme a když už vstřelíme branku, tak soupeř za chvíli vyrovná. Musíme na tom zapracovat a porvat se o play off, jako jsme se do poslední minuty rvali o body na betonu v zápase s Hrdlořezy.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0