2. Liga

Hostivař se ve 2. Lize trápí, i když nehraje špatně! Kde vidí chybu David Waltr?

Hostivař se ve 2. Lize trápí, i když nehraje špatně! Kde vidí chybu David Waltr?

Podzim dosti připomínal základní část loňské sezóny a s výsledky si nikdo hlavu nelámal

Davide, s Hostivaří ve 2. Lize nezažíváte příliš povedenou sezónu. Za 17 zápasů máte pouze 15 bodů. Kde se skrývá chyba?

Podzim dosti připomínal základní část loňské sezóny a s výsledky si nikdo hlavu nelámal. Divit jsme se začali až právě v průběhu jara, kdy jsme body ztráceli úplně nepochopitelně a propadali se tabulkou směrem ke dnu. Důvodem byla jednoznačně eskalace problému s našimi defenzivními povinnostmi. Projevil se dlouhodobý nedostatek obránců, absence jakékoliv strategie a v posledních zápasech i naprostá neschopnost skórovat.

Aktuálně na jaře podle výsledků hrajete vyrovnané zápasy i s lépe postavenými, ale nebodujete. Jak je to možné? Vázne produktivita?

Po prohře s Rafany proběhlo v šatně takové menší krizové zasedání, ze kterého vzešlo hned několik věcí. Do posledních zápasů jsme tak šli každý s určitou rolí a jako tým jsme konečně i vypadali, že hrajeme podle nějakého systému. Vzešly z toho jednoznačně nejlepší výkony jara, nicméně vyhrát se nám podařilo pouze s posledními Hrdlořezy. Ztráta s Kovem už nevycházela z týmových ani individuálních chyb, jako tomu bylo po celou sezónu, ale zejména právě z nulové produktivity. Nedokážu přijít na důvod, proč se nám střelecky tak neuvěřitelně nedaří, protože dříve šlo spíše o malý počet střeleckých pokusů. Nyní často soupeře přestřílíme, ale stejně to k ničemu nevede. Teď už si dovolím říct, že nám prostě chybí štěstí, jinak si to vysvětlit nedokážu.

Povinnost jsme splnili a do play off jsme se protlačili

V posledním zápase jste však obrali o jeden bod silný Rakovník. Co jste ve své hře změnili, abyste se Rakům vyrovnali?

Jak jsem již uvedl, ke konci základní části jsme začali hrát trochu systematičtější hokejbal a fungovalo to právě i na silný Rakovník. Troufnu si říct, že v zápase jsme byli lepším týmem my a sahali jsme po úspěchu. Konkrétně zde rozhodl o další ztrátě tradiční nedůraz v obraně, který nás provází celou sezónu. Kromě těchto zaváhání jsme předvedli přesvědčivý výkon a z dobrého tlaku jsme dvakrát skórovali. I zde nám však selhali mířidla, a více gólů jsme i přes nespočet příležitostí nepřidali. Byla to škoda, protože jejich skalp jsme měli opravdu na dosah, ale výsledek nás v tomto případě mrzet nemusel. Prodloužení a nájezdy jsme brali jako dobrou přípravu pro play off, užili jsme si další porci odehraných minut, a nakonec jsme nepohrdli ani tím jedním bodem.

S čím půjdete do závěru sezóny?

Povinnost jsme splnili a do play off jsme se protlačili. Pojedeme úplně od začátku, poučíme se z předchozích chyb a budeme doufat, že se konečně zlomí i ta střelecká smůla. Přeci jen, kdy, když ne právě v play off. Po víkendu budeme definitivně vědět na koho ve čtvrtfinále narazíme, ale očekáváme Defekt Třebíz, stejně tak, jako tomu bylo v minulém roce. Jedná se o silného soupeře, ale po posledních zápasech věřím, že můžeme být schopnou konkurencí. Tým na to máme, teď už jen hrát podle toho, co jsme si řekli, zodpovědně bránit a častěji skórovat. Věřím, že k čtvrtfinálovým zápasům každý z nás přistoupí nejlépe, jak může a sezónu si protáhneme ideálně až do června.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
HBC Hostivař B
18 94:69 33
3.
HBC Rakovník
18 89:66 31
4.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
5.
HBC Kladno B
18 76:80 27
6.
HBC Defekt Třebíz
18 87:97 21
7.
HC Red Wings...
18 27:139 8