Regionální ligy

Rafani vyhráli Pražskou ligu!

Další soutěžní ročník takzvaného Pralesa je za námi. Finálová série mezi Avirem a Rafany nabídla maximální možný počet pěti utkání a ve všech případech se jednalo o vyrovnanou bitvu.

Rafani do bojů o zlato vstoupili výborně. Od chvíle, kdy s SPC ve čtvrtfinále prohrávali 1:2 na zápasy, již nepřipustili žádnou další prohru a po vyřazení Krav si ve třech utkáních smlsnuli na Ďáblicích. Navíc vítěznou šňůru prodloužili také v úvodních dvou zápasech finálové série, když jako vůbec první tým letos dokázali Avir vynulovat výhrou 2:0 a následně uspět na nájezdy 5:4.

Vítěz základní části Avir se tak ocitl ve zcela nové situaci. Ve finále sezóny, ve které dlouho jasně dominoval, mu najednou hrozilo fiasko v podobě tří finálových proher v řadě a zklamání z druhého místa. S nožem na krku vedl vítěz základní části ve třetím utkání ještě tři vteřiny před koncem 4:3 (všechny 4 branky Aviru vstřelil veterán Ondřej Beneš), ale Rafani se dokázali do zápasu vrátit vyrovnávacím gólem Matěje Votýpky v úplném závěru. Hrozba tak pro Avir trvala až do čtvrté minuty prodloužení, kdy gólem na 5:4 vrátil svému týmu naději na titul Jakub Koval.

Ve čtvrtém utkání vedl Avir po 40 minutách 4:1 a zdálo se, že všechno spěje k pátému rozhodujícímu zápasu. Pak ale Rafani během jedenatřiceti vteřin dvakrát udeřili a Avir měl co dělat, aby výsledek 4:3 ve svůj prospěch ubránil a neopakoval se scénář z třetího střetnutí, tedy vyrovnání těsně před závěrečnou sirénou.

Za vyrovaného stavu 2:2 si pak oba týmy dopřály den volna a k pátému utkání o všechno nastoupily ve středu večer, tedy v desátý den od začátku finále. A potřetí v rámci souboje o zlato se muselo prodlužovat. Dlouho se hrálo bez branek. Matěj Koval otevřel skóre až půl minuty před koncem druhé třetiny a Avir pak dlouho bránil hubený náskok. Tomáš Tóth ale ve 43. minutě vyrovnal a za stavu 1:1 základní hrací doba také skončila. Svým sedmnáctým gólem a pětatřicátým bodem (druhý v bodování play-off skončil Ondřej Beneš z Aviru se šestnácti body) pak Tomáš Tóth rozhodl také prodloužení a Rafani, jejichž áčko slavilo minulý týden titul v 2. Lize, se tak mohli radovat i z triumfu v Pražské lize.

Gratulujeme!