Přebor mladších žáků

Svítkov opanoval finálový turnaj mladších žáků! Kelti brali stříbro, Piráti bronz

Šest celků se dostalo na finálový turnaj mladších žáků. Ve dvou skupinách po třech týmech se celky porvaly o postup do bojů o medaile. Jak dopadly boje v základní skupinách? Podrobnější reportáž zápasů naleznete níže. Avšak do bojů o medaile postoupily dva východočeské a dva středočeské celky.

Skupina A

Kelti i přes zaváhání šli z prvního místa, Piráti si zajistili postup výhrou nad rivalem

Kelti nečekaně v prvním zápase skupiny prohrály s HBC Pardubicemi na nájezdy 3:4, což pro ně znamenalo menší komplikaci. Středočeši si ale postup zajistili po výhře 2:4 proti Hradci Králové. Ten ale překvapil a zkušeně přehrál Pardubice, čímž si zajistil postup do další fáze turnaje.

Skupina B

Svítkov neměl ve skupině přemožitele, druhým nejlepším týmem byli Rebelové

HBC Kladno, HBC Svítkov Stars a SK Rebel Praha. Tyto celky bojovaly o postup do bojů o medaile. Svítkov si na turnaj do Čáslavi přivezl velkou formu. Nejdříve deklasoval Kladno 4:1 a následně Prahu 2:5. Středočeský souboj o postup zvládli Rebelové poměrem 2:6.

Play off

Pardubice po nezdaru ve skupině získali alespoň páté místo po výhře proti Kladnu. Semifinálové zápasy nabídly dvě krajská derby. Svítkov nastoupil proti Hradci Králové a vyhrál jasně 5:2. Kelti to měli o poznání těžší, když s Rebely hráli vyrovnaně, ale i tak Berou zvítězil 3:2. Rebelové podobnou prohru zažili i v souboji o bronz, když na Hradec Králové nestačili 1:2. Finále bylo v jasné režii Svítkov. Beroun vstřelil pouze jednu branku a Svítkov čtyři.