Český pohár

Blatná nastoupí ve Final 4 Českého poháru proti třem extraligovým týmům

V rozmezí dubna a května se odehrálo čtvrtfinále Českého poháru, v němž dominovali víceméně favorité jednotlivých zápasů. Toto kolo ukázalo, kdo se bude o Český pohár prát na Final 4. Vedle tří extraligových týmů – Hostivaře, Svítkova a Kladna – na závěrečném turnaji uvidíme i vicemistra z Blatné.

Čtvrtfinále Českého poháru

Kladno přetlačilo Pardubice a může myslet na úspěch

Čtvrtek 30. března 2023

HBC Kladno – HBC Pardubice 2:1ss (1:0,0:1,0:0 – 0:0)

Statistiky zápasu

Ve vyrovnaném boji proti sobě nastoupily celky, které se dobře znají. Tentokrát se od začátku více dařilo domácím Rysům, kteří šli rychle do vedení po trefě Dědiče. Pardubice pomalu srovnaly krok, přičemž v čase 29:23 vyrovnal Moravec. Následně se bránilo a zápas došel do samostatných nájezdů, v němž postup vystřelil Hrabár.

Suchdol se držel Hostivaři na dostřel

Sobota 8. dubna 2023

HBC Hostivař – SK Suchdol nad Lužnicí 5:3 (3:1,1:0,1:2)

Statistiky zápasu

Hostivař začala čtvrtfinále více než dobře, když po dvou minutách hry vedla 2:0. Daniel Vaniš dokonce zařídil po první třetině vedení 3:1. Suchdol následně nedokázal na extraligového účastníka zatlačit, a tak přišlo navýšení na 4:1. V posledních minutách hry Jihočeši stáhli výsledek na 5:3.

Kdy a kde se odehraje Final 4?

Účastníci posledních dvou zápasů letošního ročníku Final 4 jsou jasní – HBC Hostivař, HBC Kladno, TJ Blatná Datels a HBC Svítkov Stars Pardubice. Zatím však není jasné, kdy se turnaj odehraje kvůli nabitému programu českého hokejbalu. A kde se bude turnaj odehrávat? Na to si budeme muset počkat. Bližší informace budou doplněny.